Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αφωνία στον Λευκό Οίκο για την κατάρριψη 6 ATACMS από τη Ρωσία - «Ουδέν σχόλιο» από τον Kirby

ΗΠΑ: Αφωνία στον Λευκό Οίκο για την κατάρριψη 6 ATACMS από τη Ρωσία - «Ουδέν σχόλιο» από τον Kirby
«Δεν θα παράσχω συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ATACMS που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία» διαμηνύει ο Λευκός Οίκος
Ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει τις πληροφορίες ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν έξι επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS.
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα ρεπορτάζ ότι οποιοσδήποτε από αυτούς τους πυραύλους καταρρίφθηκε. Επίσης, δεν θα παράσχω συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ATACMS που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία. Θα πω μόνο ότι είναι σημαντικό», τόνισε σχετικά ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, σε τακτική ενημέρωση για τους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 6 επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και 2 κατευθυνόμενες βόμβες αεροσκαφών Hammer τις τελευταίες 24 ώρες.
Ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Jake Sullivan, ανακοίνωσε προηγουμένως ότι η απόφαση να προμηθεύσει το ATACMS στο Κίεβο ελήφθη από την Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Μάρτιο, με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, σημαντικός αριθμός από αυτούς τους πυραύλους μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov είπε προηγουμένως υπογραμμίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με προμήθειες στο Κίεβο δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η Μόσχα θα συνεχίσει να κερδίζει, αλλά η Ουκρανία θα έχει περισσότερα θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης