Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βαρβάκειο Αγορά ο Μητσοτάκης - Το μήνυμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενόψει Πάσχα και ευρωεκλογών

Στη Βαρβάκειο Αγορά ο Μητσοτάκης - Το μήνυμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενόψει Πάσχα και ευρωεκλογών
Το μήνυμα που θα στείλει ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Στη Βαρβάκειο Αγορά αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας εκ νέου τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών στη μάχη κατά της ακρίβειας.
Με την ακρίβεια να αποτελεί νούμερο ένα πρόβλημα, αλλά και το "Καλάθι του Πάσχα" και το "Καλάθι των νονών" να είναι σε ισχύ έως τις 4/5, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Κεντρική Αγορά της Αθήνας και θα συνομιλήσει τόσο με καταναλωτές, όσο και με εμπόρους.
Θα στείλει για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο πλευρό των πολιτών, αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια αποτελεί μάστιγα για τα νοικοκυριά.
Όπως ανέφερε ο ίδιος χθες μιλώντας στη Βουλή, "ξέρω πολύ καλά ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νοικοκυριά. Ξέρω πολύ καλά ότι θα χρειαστεί επίμονη προσπάθεια, η οποία θα διαρκεί όσο χρειαστεί για να μπορούμε να στηρίξουμε το εισόδημα, ειδικά των ασθενέστερων συμπολιτών μας, σε έναν δρόμο ο οποίος είναι δύσκολος, θα μας φέρει όμως σύντομα στο ξέφωτο".
Θα αναφερθεί στα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουν ληφθεί, αλλά και στις αυξήσεις μισθών, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ το 2027.
Ακόμη, αναμένεται να ζητήσει από τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα του «e-Καταναλωτής», αλλά και τα "καλάθια".

Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά

Εντατικοί είναι ο έλεγχοι στην αγορά, ενώ σε ισχύ έως τις 4/5 είναι το «Καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών», όπως επίσης και το «Καλάθι της Σαρακοστής».
Υπενθυμίζεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» , αφού έχουν προστεθεί τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων και συγκεκριμένα, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα.
Το «Καλάθι των Νονών» περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων, μεταξύ των οποίων οι πασχαλινές λαμπάδες, λούτρινα, επιτραπέζια / Παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης