Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Στο στόχαστρο των αρχών ο πορνογραφικός ιστότοπος OnlyFans - Επιτρέπει εύκολη την πρόσβαση των παιδιών

Μεγάλη Βρετανία: Στο στόχαστρο των αρχών ο πορνογραφικός ιστότοπος OnlyFans - Επιτρέπει εύκολη την πρόσβαση των παιδιών
Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή εξέφρασε ανησυχίες πως η η πλατφόρμα δεν είχε εφαρμόσει μεθόδους για τον έλεγχο της ηλικίας των χρηστών επαρκώς
Η ρυθμιστική αρχή της Μεγάλης Βρετανίας Ofcom ερευνά καταγγελίες κατά του OnlyFans, σύμφωνα με τις οποίες ο ιστότοπος φέρεται να είναι διάτρητος ως προς την εύκολη πρόσβαση παιδιών στο περιεχόμενό του.
Ο ιστότοπος - ο οποίος επιτρέπει στους δημιουργούς του να παρέχουν περιεχόμενο στους χρήστες με συνδρομή - είναι ευρέως γνωστός για τη φιλοξενία σεξουαλικού περιεχομένου.
Η ρυθμιστική αρχή διερευνά ενδείξεις ότι δεν κάνει αρκετά για να εμποδίσει άτομα κάτω των 18 ετών να έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό.
Από την πλευτά του, το OnlyFans ανταπάντησε ότι αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα, ενώ παράλληλα επέμεινε ότι «συνεργάζεται στενά» με την Ofcom για να «εφαρμόσει και να αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο».
Ειδικότερα, μια εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε στο BBC ότι αντιμετώπισε αυτό που αποκάλεσε «πρόβλημα διαμόρφωσης κωδικοποίησης», το οποίο είχε επηρεάσει ορισμένα «όρια ηλικίας» στον ιστότοπο.
Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτά τα κατώτατα όρια τίθενται πάντα πάνω από τα 18 έτη.
«Το OnlyFans ανακάλυψε το σφάλμα αναφοράς και τροποποίησε προληπτικά την αναφορά μας στο Ofcom», εξήγησε.
Ανακοινώνοντας την έρευνά της, η Ofcom εξέφρασε ανησυχίες πως η η πλατφόρμα δεν είχε εφαρμόσει μεθόδους για τον έλεγχο της ηλικίας των χρηστών επαρκώς, ούτως ώστε να αποτρέψει την πρόσβαση σε «περιορισμένο υλικό», συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας από άτομα κάτω των 18 ετών.
Επισήμανε επίσης ότι η έρευνά της θα αξιολογήσει εάν η OnlyFans απέτυχε να παράσχει πλήρεις, πειστικές και ακριβείς πληροφορίες ως απάντηση στα αιτήματα της ρυθμιστικής αρχής.
Η ρυθμιστική αρχή πολυμέσων του Ηνωμένου Βασιλείου επιβλέπει τις πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο και τα social media με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως οι OnlyFans, Twitch, TikTok, Snapchat και Vimeo, από τον Νοέμβριο του 2020.
Παρακολουθεί τη συμμόρφωσή τους με τους εθνικούς νόμους και κανονισμούς.
Αυτοί περιλαμβάνουν τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της πρόσβασης των παιδιών σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική, διανοητική ή ηθική τους ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης