Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α.- Εθνική και Coca Cola έφεραν άνοδο 0,26% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α.- Εθνική και Coca Cola έφεραν άνοδο 0,26% - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με σχετικά καλές συναλλαγές για μία τέτοια μέρα και με ήπια άνοδο, ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα. Και η επόμενη είναι με λίγες συνεδριάσεις, αφού η επόμενη θα γίνει την Τετάρτη. Η Εθνική ξεχώρισε λόγω αποτελεσμάτων, αλλά και η Coca Cola.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε νέα υψηλά 8,5 ετών αναρριχήθηκε σήμερα, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και βάζουν τις βάσεις για υπέρβαση και των στόχων που έχει θέσει η διοίκηση. Στα 7,81 ευρώ και στο +3,31% με καλό όγκο πάνω από 1,5 εκατ. τεμάχια.

COCA COLA: Διαγραμματικά ο δρόμος είναι ανοικτός. Σήμερα έγραψε νέα υψηλά 16 μηνών. Στα 30,80 ευρώ και στο +1,45%. Λογικά, αυτή είναι μόνο η αρχή της κίνησης.

JUMBO: Έγραψε και νέα ιστορικά υψηλά σήμερα. Στα 29,48 ευρώ και στο +1,03% με υψηλό ημέρας τα 29,76 ευρώ. Το απόλυτο blue chip. Έχει χρυσώσει τους μετόχους της, οι οποίοι έχουν και τρομερή απόδοση από την πορεία της μετοχής.

AUSTRIACARD: Πήγε μέχρι τα 6,05 ευρώ η μετοχή καθώς κάποιοι από αυτούς τους επενδυτές που πήραν μέρος στο placement ήταν «γρήγοροι». Υπάρχουν και αυτοί. Νομίζουμε πως θα σταθεροποιηθεί η μετοχή και σταδιακά θα βρει το δρόμο της, πηγαίνοντας υψηλότερα. Έχει ταλαιπωρήσει αρκετά, τους πιστούς της φίλους. Στα 6,24 ευρώ και στο -5,17% με όγκο πάνω από 540 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: 20 εργαζόμενοι έφυγαν με πρόγραμμα και πήραν κατά μέσο όρο 73 χιλ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τα μετρητά που έδωσε στην αρχή του έτους από το ταμείο που είχε στο τέλος του 2023 μένουν ακόμα κάμποσα. Έχει και κάποια ακίνητα προς πώληση, άρα νομίζουμε πως οι καλές αποδόσεις μπορούν να συνεχιστούν. Στα 7,20 ευρώ και στο -3,23%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Προφανώς και τα μεγέθη της δε μπορούν να συγκριθούν με αυτά της ΕΚΤΕΡ. Αν συγκρίνουμε αποτιμήσεις και θεμελιώδη, η ΕΚΤΕΡ πρέπει να πάει στη στρατόσφαιρα. Στα 4,68 ευρώ και στο -2,19% με αποτίμηση 74,3 εκατ. ευρώ. Η ΕΚΤΕΡ στα 4,4750 ευρώ και στο +2,29% με όγκο 36 χιλ. τεμάχια.

INTRACOM (Διόρθωση): Θα δώσει συνολικά 0,12 ευρώ ανά μετοχή σε μέρισμα και επιστροφή, σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων της γενικής συνέλευσης που δημοσιεύτηκε.

ΜΕΖΖ: Κλειδωμένη και πάλι η Cairo και με πολλά ανεκτέλεστα και τράβηξε ξανά και τις άλλες υψηλότερα.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Αναμένει αποζημίωση λόγω ζημιάς που υπέστηκαν φωτοβολταϊκά συστήματα από τη θεομηνία που είχε πλήξει τη Θεσσαλία. Το σήριαλ με την αναδιάρθρωση των δανείων συνεχίζεται και φέτος. Περιμένει η διοίκηση να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

AS COMPANY: Μεταξύ των μικρών που ξεχωρίζουν με βάση τα θεμελιώδη. Διατηρεί καλό ταμείο, έχει επενδύσεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και επεκτείνεται και στον τουρισμό. Στα 2,69 ευρώ και στο +0,37%.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Όλες δημοσίευσαν παρόμοια αποτελέσματα που έδειξαν μεγάλη υποχώρηση EBITDA και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο δείκτης net debt/EBITDA.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Τόσες εξηγήσεις δίνει για την αναβαλλόμενη φορολογία, μόνο για το ποσό που την έχει επιβαρύνει με 2,1 εκατ. ευρώ ζημιά δίνει εξήγηση «άλλο». Τι άλλο; Δεν έχει όνομα αυτό το άλλο;

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 8 Μαΐου.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης