Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): O Macron δεν βιάζεται να στείλει στρατεύματα… - Το ΝΑΤΟ δεν συναινεί

Strana (ΜΜΕ Ουκρανίας): O Macron δεν βιάζεται να στείλει στρατεύματα… - Το ΝΑΤΟ δεν συναινεί
Δεν είναι μπλόφα του Macron, απλά η πλειονότητα των δυτικών κρατών είναι ενάντια σε μια τέτοια ιδέα
Σε αντίθεση με ότι λέει δημόσια, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron δεν βιάζεται καθόλου να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία αναφέρει δημοσίευμα του ουκρανικού ΜΜΕ, Strana.
Αν και σε συνέντευξη του στον Economist, o Macron είπε ότι δεν αποκλείει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εφόσον το Κίεβο το ζητήσει και εφόσον οι Ρώσοι σπάσουν την πρώτη γραμμή του μετώπου, το ουκρανικό δημοσίευμα επισημαίνει πως οι δύο προϋποθέσεις που έθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, σε καμία περίπτωση δεν καθορίζουν στην πραγματικότητα την ανάπτυξη στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη κάνει σημαντική πρόοδο στο πεδίο της μάχης, έχοντας καταλάβει από τις αρχές του έτους, την Avdiivka και το Ocheretino αλλά ο Macron δεν βιάζεται να στείλει στρατό.
Επίσης – όπως αναφέρει το δημοσίευμα - , εάν η αποστολή των στρατευμάτων εξαρτώταν μόνο από την επιθυμία της Ουκρανίας, τότε αυτό θα το είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.

Δεν υπάρχει συναίνεση

Καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία Macron, η Strana αναφέρει πως το θέμα της αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία έχει κολλήσει απελπιστικά, κυρίως λόγω της έλλειψης συναίνεσης στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η ιδέα δεν υποστηρίζεται από τα ηγετικά μέλη της συμμαχίας - Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ιταλία ενώ επισημαίνεται πως οι δηλώσεις του Macron δεν είναι μπλόφα.
«Απλά ηχούν την αντίδραση της Ρωσίας, της Δύσης και άλλων κρατών στο ενδεχόμενο αυτό.
Αυτή τη στιγμή, η πλειονότητα των δυτικών κρατών είναι ενάντια σε μια τέτοια ιδέα, όπως και η κοινή γνώμη και η ελίτ.
Κυρίως διότι φοβούνται τον κίνδυνο ενός πυρηνικού πολέμου σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το εν λόγω θέμα δεν πρόκειται να εξεταστεί ποτέ» αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πάντως ότι μια τέτοια ιδέα χωρίς τη συγκατάθεση των Αμερικάνων, δεν πρόκειται να προχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης