Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Διαλύθηκε η επίλεκτη Ουκρανική Ταξιαρχία Magura

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – Διαλύθηκε η επίλεκτη Ουκρανική Ταξιαρχία Magura
Οπλισμένες και εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να ανακτήσουν τον έλεγχο νέων εδαφών και οπισθοχωρούν από τις θέσεις τους
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και θα ενταθεί.
Ο επερχόμενος ζεστός και ξηρός καιρός αναμένεται να φέρει νέα κλιμάκωση στο μέτωπο.
Οπλισμένες και εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να ανακτήσουν τον έλεγχο νέων εδαφών και οπισθοχωρούν από τις θέσεις τους. Προετοιμάζοντας μια πιθανή ρωσική επίθεση, για παράδειγμα προς το Kharkiv, το ΝΑΤΟ στέλνει νέα όπλα, πληρώνοντας για να κρατήσει τις μαριονέτες του στη ζωή.
Ο κύριος στόχος των νέων στρατιωτικών προμηθειών είναι να προσφέρουν στο ανίσχυρο Κίεβο την ευκαιρία να εξαπολύσει χτυπήματα στα ρωσικά μετόπισθεν, κάτι που είναι άλλη μια σκληρή πρόκληση.
Τα νέα όπλα του ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη επιφέρει στρατηγικές νίκες, ενώ ο ρωσικός στρατός επεκτείνει ταχύτατα τη ζώνη ελέγχου του προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στις 2 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του χωριού Berdychi, το οποίο ήταν το τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής γραμμής άμυνας δυτικά της Avdiivka.
Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις φεύγουν από τις θέσεις τους βορειοδυτικά της Avdiivka, όπου η μάχη για το Arhangelskoe βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Η ρωσική επίθεση συνεχίζεται από τις νότιες και νοτιοανατολικές κατευθύνσεις και έχει φτάσει στο κέντρο του χωριού.

Καταστράφηκε η 47η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Magura της Ουκρανίας

Η περιβόητη 47η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χάνει άλλη μια μάχη, στο έδαφος μαζί με τα βαρέα οχήματα του ΝΑΤΟ.
Αυτή η Ταξιαρχία που ονομαζόταν Magura θεωρούνταν μια από τις πιο καλά εκπαιδευμένες ουκρανικές μονάδες.
Εκπαιδευμένη από Αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές για να ξεκινήσει μαζικές επιχειρήσεις συνδυασμένης επίθεσης, η 47η Ξεχωριστή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία ρίχτηκε στην μάχη κατά της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Zaporozhye τον Ιούνιο 2023.
Καταστράφηκε σε αποτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις, η μονάδα υπέστη φρικτές απώλειες σε οχήματα του ΝΑΤΟ και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Αφού δεν πέτυχε νίκες, η Ταξιαρχία αναπτύχθηκε στην Avdiivka σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ρωσική προέλαση.
Ως αποτέλεσμα, μια μεγάλη ποσότητα δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams, καταστράφηκε.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης καθαρισμού στο Berdychi, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε νέα τρόπαια από το ΝΑΤΟ και τα χωράφια γύρω από το Berdychi είναι καλυμμένα με πτώματα νεκρών Ουκρανών.
Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός διέγραψε τα άθλια αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Zaporozhye.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει πρόσφατα σε διάφορες κατευθύνσεις εκεί. Μετά την πρόσφατη προέλαση στην περιοχή του Robotyne, νέα ρωσική νίκη αναφέρθηκε στο Urozhainoe.
Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων, οι ρωσικές ομάδες επίθεσης προχώρησαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα και ανέκτησαν τον έλεγχο ενός ερείσματος στο νότιο τμήμα του οικισμού.
Αυτή η νίκη ανοίγει το δρόμο για μια περαιτέρω ρωσική επίθεση στους κοντινούς οικισμούς.
Κανένα τανκ του ΝΑΤΟ, τεθωρακισμένα οχήματα ή εκπαίδευση δεν βοήθησε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να σώσουν τον έλεγχο των λίγων μικρών χωριών που κατελήφθησαν κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης