Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ έχουν τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης στη Rafah

Βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ έχουν τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης στη Rafah
Ιδιωτική εταιρεία με πρώην κομάντος
Σχετικά Άρθρα
Παρά την προσπάθεια της Ουάσινγκτον να καταλαγιάσει η ένταση στην περιοχή της Γάζας, το πέρασμα της συνοριακής διέλευσης στη Rafah ελέγχεται πλήρως από Αμερικανούς πρώην κομάντος.
Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Αίγυπτος συμφώνησαν ότι μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία ασφαλείας θα αναλάβει τον έλεγχο του Rafah Crossing και θα το επιβλέπει.
Από την Τετάρτη (8/5/2024), ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε ξανά το πέρασμα και διατηρεί τον πλήρη έλεγχο προς το παρόν.
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία ασφαλείας θα αναλάβει τη διαχείριση του περάσματος μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του IDF.
Το Ισραήλ έχει επίσης δεσμευτεί να μην βλάψει τις εγκαταστάσεις του περάσματος για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του», έγραψε η Haaretz.
Ωστόσο, «ο εκπρόσωπος του State Department, Matthew Miler, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ότι το Ισραήλ συμφωνεί να μεταβιβάσει τον έλεγχο της διάβασης».
«Το Ισραήλ πιστεύει ότι η απώλεια του ελέγχου του περάσματος από τη Hamas είναι σημαντική απώλεια για την οργάνωση», σημείωσε η Haaretz.
«Δεν θα μπορεί να εισπράττει φόρους που επιβάλλονται σε φορτηγά και εμπορεύματα και δεν θα μπορεί πλέον να φέρνει όπλα και άλλα αντικείμενα στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στη Γάζα».
Η Haaretz αποκάλυψε περιορισμένες λεπτομέρειες για την εν λόγω αμερικανική αμυντική εταιρεία και δεν την κατονόμασε. Απασχολεί επίλεκτο πρώην στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, όπως πρώην χειριστές ειδικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης