Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η διόρθωση, περιορίστηκε το ενδιαφέρον - Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η διόρθωση, περιορίστηκε το ενδιαφέρον - Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν υπάρχουν πολλά για σχολιασμό το τελευταίο διάστημα και κάποια στελέχη της αγοράς αναφέρουν πως έχει μειωθεί το ενδιαφέρον. Δεν αναφέρονται σε κινήσεις μετοχών μόνο, αλλά γενικότερα στο σύνολο. Δηλαδή σε επιχειρηματικές κινήσεις, σε φρέσκο χρήμα, σε ιδέες κ.α. Η αγορά συνέχισε σήμερα να διολισθαίνει ήπια και νομίζουμε πως δικαιολογείται η κίνηση καθώς τα κέρδη είναι σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Τα αποτελέσματα που αναμένονται μεθαύριο, αλλά και οι διανομές που αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα να δίνονται από τις εισηγμένες, ίσως στηρίξουν κάποιες επιλεκτικές κινήσεις. Με μικρές απώλειες 0,29% έκλεισε ο Γ.Δ. και ανάλογη ήταν και η κίνηση στις ξένες αγορές. Ήπια ανοδικά άνοιξαν οι δείκτες στη Νέα Υόρκη.

ΤΙΤΑΝ: Δυνατή πίεση σήμερα στη μετοχή. Θεωρούμε λογική την κατοχύρωση κερδών από κάποιους. Είναι τεράστια τα κέρδη. Όπως έχουμε ξαναγράψει πάνω από τα 30 ευρώ είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της. Ίσως να υπάρχει και άλλος λόγος για την πτώση. Κάποιοι μας ανέφεραν την είσοδο στη Wall Street και πως ίσως το ποσοστό διάθεσης να είναι μικρό. Ωστόσο, είναι κάμποσες μέρες γνωστό αυτό. Στα 30,05 ευρώ και στο -3,84% με όγκο πάνω από 80 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Αποχαιρέτησε ο κ.Τσαμάζ τους αναλυτές. Συμπλήρωσε 54 τηλεδιασκέψεις… Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων. Δεν ενθουσιάστηκαν οι επενδυτές. Εμείς στεκόμαστε στα σχόλια κάποιων αναλυτών πως η μετοχή είναι υπομοχλευμένη έναντι των ομοειδών. Στα 14,01 ευρώ και στο -0,57%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Έγραψε και νέα υψηλά και ήταν η μόνη από τις συστημικές που ξεχώρισε. Στα 8,16 ευρώ και στο +1,12%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πωλήσεις βγήκαν σήμερα στη μετοχή, μετά και το δημοσίευμα του ΒΝ ότι πάει πίσω η πώληση. Δεν έχει πάει απλά πίσω, εδώ η αναμονή έχει κουράσει και τους πιο πιστούς της φίλους. Με την αγορά να κάνει τέτοιο πάρτι, κάποιοι περιμένουν υπομονετικά εδώ και μήνες για να μην πούμε χρόνια το deal και τη δημόσια πρόταση. Στα 18,10 ευρώ και στο -2,32%.

ΕΛΠΕ: Ενδοσυνεδριακά έγραψε και νέο υψηλό και η ανοδική διάσπαση του σχηματισμού μάλλον ξεκινάει. Στα 8,67 ευρώ και στο +0,70%.

ΑΔΜΗΕ: Δε λέει να ξεκολλήσει. Έβγαλε τέτοια νούμερα και βλέπουμε τους πωλητές να μην τελειώνουν. Στα 2,22 ευρώ και στο +0,45%.

PROFILE: Νέα ιστορικά υψηλά και πάλι.

DOTSOFT: Σήμερα ήταν η έκτη φορά, όχι συνεχόμενη, που με 200 τεμάχια πήγε στο limit up.

FOODLINK: Ξαφνικά εκεί που έκανε λίγες πράξεις τη μέρα, μετά τα πακέτα που έκανε χθες, σήμερα ο όγκος εκτινάχθηκε στα ύψη. Ξεπέρασε τις 750 χιλ. τεμάχια και παρατηρήθηκε αυξημένη μεταβλητότητα. Πήγε μέχρι τα 0,59 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 0,5220 ευρώ με άνοδο 3,57%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Νέα πολυετή υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή και δείχνει το διάγραμμα μία κούπα που πάει να σχηματιστεί. Στα 1,37 ευρώ και στο +3,01%.

ΟΛΘ: Διαπραγματεύτηκε χωρίς το μέρισμα των 1,30 ευρώ ανά μετοχή. Έκλεισε στα 21,50 ευρώ με απώλειες 4,44%. Ουσιαστικά έχασε λιγότερο από το μέρισμα που έκοψε.

ΓΕΒΚΑ: Διαπραγματεύτηκε χωρίς το μέρισμα των 0,075 ευρώ ανά μετοχή. Στα 1,60 ευρώ και στο -5,33%. Έχασε όλο το μέρισμα και κάτι ακόμη.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Όπως γράψαμε χθες δεν κάνουμε αλλαγές και διατηρούμε τις μετοχές που έχουμε ήδη ξεχωρίσει. Ίσως κάνουμε λίγο πιο μετά μία επικαιροποίηση, καθώς βλέπουμε πως κάποιες επιλογές είναι στο στόχο ή και πάνω από το στόχο που είχαμε στο μυαλό μας. Έτσι αν τις αφαιρέσουμε θα δούμε αν υπάρχει χώρος για νέες εισαγωγές. Ξαναγράφουμε πως οι επιλογές είναι ουσιαστικά τροφή για σκέψη και μελέτη και για να δείξουμε ότι η στήλη κοιτάει μόνο τα θεμελιώδη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης