Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βολιδοσκοπεί τις 1.500 μονάδες – Διεθνές κλίμα και αποτελέσματα δίνουν τάση

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βολιδοσκοπεί τις 1.500 μονάδες – Διεθνές κλίμα και αποτελέσματα δίνουν τάση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εδώ και λίγες μέρες η αγορά έχει βάλει στόχο τις 1.500 μονάδες. Οι ξένοι συνεχίζουν τις αγορές τους και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό και τα ισχυρά αποτελέσματα, το θέμα δεν είναι αν θα πάμε σήμερα πάνω από τις 1.500 μονάδες, αλλά αν θα δούμε σύντομα και τις 1.550 μονάδες. Η στήλη είναι απολύτως ικανοποιημένη με την μέχρι τώρα πορεία της αγοράς και προφανώς κάποια κέρδη που υπάρχουν και σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλα θα πρέπει να μπαίνουν και στην τσέπη. Από την άλλη υστερούν πολλές μετοχές και δεν έχουν ίση συμμετοχή στο πάρτι που έχει στηθεί.

ALPHA BANK: Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια. Η Optima επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς και εκτιμά πως είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει την εκτίμηση για κέρδη ανά μετοχή 0,31 ευρώ που έχει δώσει η διοίκηση για το σύνολο της χρήσης, αφού στο πρώτο τρίμηνο είναι 0,09 ευρώ ανά μετοχή. Η Piraeus Sec. περιμένει θετική αντίδραση από τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα και αναφέρει πως παίζει με δείκτη P/TBV 0,53 φορές για το 2025 όταν ο στόχος της είναι για 0,8 φορές. Το ποσό των 61 εκατ. ευρώ θέλει να δώσει ως μέρισμα η διοίκησή ή κάτι λιγότερο από 3 σεντς και άλλα 61 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει για αγορές ιδίων κεφαλαίων, αφού η μετοχή είναι φθηνή όπως λέει η διοίκηση. Η μετοχή έχει μεγάλη υστέρηση έναντι των άλλων συστημικών εδώ και καιρό. Σήμερα ενισχύεται περίπου 2%, αλλά νέο υψηλό δεν έχει κάνει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Eurobank και HelleniQ Energy δημοσιεύουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο και οι αναλυτές εκτιμούν πως θα είναι θετικά. Στα 172 εκατ. ευρώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τα κέρδη των ΕΛΠΕ και στα 323 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της EΥΡΩΒ. Σημειώνουμε πως διαγραμματικά τα ΕΛΠΕ μας αρέσουν υπερβολικά.

ΑΜΟΙΒΕΣ Δ.Σ.: Όσα θέλουν χωρίς να ρωτάνε κανένα δίνουν πολλοί επικεφαλής εταιρειών στους εαυτού τους. Και δε φτάνει αυτό βγάζουν και εκθέσεις οι ορκωτοί για να μας δείξουν ότι συμφωνούν και όλα έγιναν βάσει νομοθεσίας. Πληρώνονται και από πάνω. Και ο μέτοχος μειοψηφίας απροστάτευτος παρακολουθεί διευθύνοντες συμβούλους να παίρνουν τεράστιες αν συγκριθούν με τα καθαρά κέρδη που βγάζουν. Ένα σκασμό λεφτά παίρνουν και κάποιοι έχουν μηδενικό έργο. Άλλων οι μεταβλητές αποδοχές είναι πολλαπλάσιες των σταθερών.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μετά τα νέα υψηλά και το ρεσιτάλ που έδωσε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, σήμερα υποχωρεί 1%. Φυσιολογική κίνηση.

IDEAL: Το ποσό των 0,20 ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου προτείνει η διοίκηση στη γενική συνέλευση των μετόχων που θα γίνει στις 6 Ιουνίου.

INTRALOT: Μεγάλες εντολές και στις δύο πλευρές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα με το ξεκίνημα της προσυνεδρίασης μπήκε εντολή αγοράς 100 χιλ. ευρώ στα 1,14 ευρώ και πώλησης πάνω από 200 χιλ. τεμαχίων λίγο πάνω από τα 1,17 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ειδικός διαπραγματευτής στη μετοχή η Eurobank Equities.

ΕΚΤΟΣ Χ.Α.: Καμία ενημέρωση από Fieratex για δημοσίευση αποτελεσμάτων χρήσης, όπως δεν έχουμε εδώ και καιρό από κάποιες που είχαν μικρό πρόβλημα, αλλά μάλλον μετά από ένα χρόνο ακόμα δεν έχει λυθεί. Ο λόγος για Δούρο και ΚΡΕΚΑ, αλλά έχουν προηγηθεί και άλλες με την ίδια τακτική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης