Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διαψεύδει η Eurobank τα περί διεκδίκησης της βουλγαρικής First Investment Bank - Όλο το παρασκήνιο

Διαψεύδει η Eurobank τα περί διεκδίκησης της βουλγαρικής First Investment Bank - Όλο το παρασκήνιο
Οι προσφορές για τη συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθούν έως το τέλος Μαΐου του 2024 και θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 500 εκατ. ευρώ
Προσφορά για την 5η μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία θα υποβάλλει η Eurobank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλείται βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας μάλιστα μάχη με την ιταλική Unicredit, μέτοχο της Alpha Bank.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Eurobank Bulgaria και η Unicredit Bulbank ανταγωνίζονται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της First Investment Bank, του πέμπτου μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος της Βουλγαρίας με βάση το ενεργητικό.
Σημειώνεται ωστόσο ότι πηγές της Eurobank διαψεύδουν τις εν λόγω πληροφορίες
Άλλωστε, η Eurobank είχε δραστηριότητα στη Βουλγαρία την οποία και πούλησε ενώ ετοιμάζει την ίδια ώρα δημόσια πρόταση για την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο, με τη διοίκηση να επικεντρώνεται εκεί.
Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα, πάντως, οι προσφορές για τη συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθούν έως το τέλος Μαΐου του 2024 και θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 500 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της τράπεζας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις βασικές της αγορές (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος).

Η 5η μεγαλύτερη τράπεζα της Βουλγαρίας

Η First Investment Bank ή Fibank η οποία ιδρύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1993, είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη βουλγαρική τράπεζα ( με βάση το συνολικό ενεργητικό).
Η τράπεζα είναι η μητρική τράπεζα ενός χρηματοπιστωτικού ομίλου στα Βαλκάνια - διαθέτει υποκατάστημα στην Αλβανία με 10 γραφεία, ένα στην Κύπρο, καθώς και μια θυγατρική τράπεζα στη Βόρεια Μακεδονία.
Η First Investment Bank ελέγχει επίσης την CaSys International - έναν διεθνή φορέα εκμετάλλευσης καρτών με έδρα τα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας.
Στη Βουλγαρία, διαθέτει 21 υποκαταστήματα και 68 γραφεία σε όλη τη χώρα.
Στους πελάτες της περιλαμβάνονται 380.000 ιδιώτες και 21.000 νομικά πρόσωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης