Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Γιαλαντζί αριστερά η Νέα Αριστερά, ο Κασσελάκης έχει στοιχεία Τραμπισμού

Κουτσούμπας: Γιαλαντζί αριστερά η Νέα Αριστερά, ο Κασσελάκης έχει στοιχεία Τραμπισμού

Τι είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικά Άρθρα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στον «Action24», μίλησε μεταξύ άλλων για τις ευρωεκλογές, την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αγκυρα και τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς και κεντροαριστεράς.
Αρχικά, ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 'Αγκυρα είπε «δεν μας εφησυχάζει το γεγονός της επίσκεψης του κ. πρωθυπουργού στην Τουρκία, των εκεί διαπραγματεύσεων και των δηλώσεων που ακολούθησαν, ούτε το αισιόδοξο κλίμα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διότι ο κ. Ερντογάν, ακόμα και στην ίδια τη συνάντηση, έθεσε όλα τα ζητήματα των τουρκικών διεκδικήσεων που τα λέει σε όλους τους τόνους».
«Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση δεν πρέπει να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα γιατί τα "ήρεμα νερά" εύκολα μετατρέπονται σε μεγάλη φουρτούνα» τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς της χώρας, είπε ότι «αυτά δεν είναι αμυντικές δαπάνες, είναι αγορές για τις ανάγκες πολεμικών επιχειρήσεων, επεμβάσεων, για τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
Και φυσικά, το μεγάλο ζήτημα είναι ότι τις χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός».
Σημείωσε, επίσης, ότι «ο "οδικός χάρτης" των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων, ως κατάληξη, έχει μέσα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και συζητήσεις για διμερείς διαφωνίες, αλλά και με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ζητημάτων κυριαρχίας της χώρας».
Ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν σε προτεραιότητα τη σχέση τους με την Τουρκία για την σταθερότητα της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και επειδή θέλουν να την τραβήξουν από την αγκαλιά της Ρωσίας, και με την εμμονή Ερντογάν και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, (η Τουρκία) διεκδικεί σταθερά».

«Σε λάθος κατεύθυνση ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών»

Σχετικά με την Β. Μακεδονία είπε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία το ΚΚΕ καταψήφισε, ήταν σε λάθος κατεύθυνση και έγινε μόνο και μόνο και εσπευσμένα από την τότε κυβέρνηση για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ. Δεν λύθηκαν ζητήματα που δημιουργούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς στη συγκεκριμένη πλευρά».
«Σήμερα, ακροδεξιά, δεξιά, κεντροαριστερά και η ονομαζόμενη "γιαλαντζί" αριστερά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κινούνται στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου δηλαδή μιας Ευρώπης των λόμπι, της διαφθοράς, της ακρίβειας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Και από την άλλη μεριά είναι το ΚΚΕ, άλλες μαζικές οργανώσεις που συμμετέχουν άνθρωποι που φεύγουν από αυτές τις πολιτικές και συνειδητοποιούν μέσα από τους αγώνες ότι υπάρχει άλλη προοπτική» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Ερωτηθείς σχετικά, ότι «περισσότερο "γιαλαντζί" αριστερά είναι η Νέα Αριστερά», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Κασσελάκη είπε «ο κ. Κασσελάκης μένει να δούμε τι είναι και το κόμμα που θέλει να φτιάξει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται».
Πρόσθεσε ότι «με την εκλογή του κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πορεία πολιτικού, ιδεολογικού και οργανωτικού εκφυλισμού ακόμα και αυτού που ήταν μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, μια "γιαλαντζί" αριστερά, κάποια στελέχη της οποίας μετακόμισαν στη Νέα Αριστερά.
Το τι θα γίνει μένει να το δούμε διότι ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί στον πολιτικό του λόγο και στην πολιτική του πρακτική, ως ηγεσία, στοιχεία Τραμπισμού, ψευτοπατριωτισμού και εθνικισμού σε κάποιες στιγμές και κάποιες αριστερές κορώνες για γαρνίρισμα για να μην ξεκόβει από αυτό που παρέλαβε».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης