Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έρχονται αυξήσεις 25 - 35% στο ΕΤΜΕΑΡ με τον εκτροχιασμό του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ - H εναλλακτική πρόταση Γιαρέντη

Έρχονται αυξήσεις 25 - 35% στο ΕΤΜΕΑΡ με τον εκτροχιασμό του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ - H εναλλακτική πρόταση Γιαρέντη
Απόψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΑΠΕΕΠ κ. Γιάννη Γιαρέντη, είναι ότι θα μπορούσαν να μεταφερθούν κονδύλια από το ΤΕΜ
Πορεία εκτροχιασμού ακολουθεί το έλλειμμα το ΕΛΑΠΕ (Εδικού Λογαριασμού ΑΠΕ) υποχρεώνοντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ ( το τέλος που πληρώνουν οι καταναλωτές υπέρ των ΑΠΕ) για να αποτρέψει το πολύ ορατό ενδεχόμενο διατάραξης της ομαλής πληρωμής των παραγωγών ΑΠΕ. Οι πιο πρόσφατες ανεπίσημες εκτιμήσεις του ΔΑΠΕΕΠ ανεβάζουν το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ στο τέλος του 2024 στα 600 εκατ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 449,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Επιδείνωση το 2025

Ο ΔΑΠΕΕΠ εκτιμά ότι θα έχει ένα πρόσθετο έσοδο της τάξης των 200 εκατ. ευρώ από τις επιστροφές μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ, που κατέβαλαν επιχειρήσεις που δεν το δικαιούνταν τα έτη 2019, 2020 και 2021 και επίσης περίπου 103 εκατ. ευρώ από το “πράσινο”τέλος που επιβλήθηκε με νόμο στο ντίζελ κίνησης για να ενισχύσει τον ΕΛΑΠΕ. Ακόμη όμως και με αυτά τα πρόσθετα έσοδα το έλλειμμα παραμένει στα υψηλά επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ , έναντι αντίστοιχης πρόβλεψης για 232,56 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης