Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Συζητάμε στο σπίτι για την ακρίβεια - Έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό τροφίμων

Μητσοτάκης: Συζητάμε στο σπίτι για την ακρίβεια - Έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό τροφίμων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα σενάρια μετακίνησης του σε ευρωπαϊκή θέση
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το ενδεχόμενο διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη ότι η τιμή της πρώτης ύλης έχει αυξηθεί.
Μιλώντας, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε -αναφερόμενος στην ακρίβεια- ότι είναι θέμα που συζητείται στο σπίτι. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έναν επίμονο πληθωρισμό τροφίμων και πρέπει αυτό το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως επιμένει πολύ στην ανάγκη να υπάρχει ευρωπαϊκή απάντηση για τις πολυεθνικές και έχουμε βρει συμμάχους. «Καμία φορά καλό είναι να αφήνουμε τις κομματικές αντιπαραθέσεις στην άκρη και όταν κάτι είναι σωστό να χτίσουμε εθνικό μέτωπο. Για την golden visa ήταν θέματα πχ που πρώτος είχε θίξει ο κ. Ανδρουλάκης», πρόσθεσε για το συγκεκριμένο θέμα.

Εντός του 2024, η επιστολή ψήφος για τις βουλευτικές εκλογές

Όσον αφορά την επιστολή ψήφο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα επίτευγμα δημοκρατίας, μια θεσμική τομή και υπενθύμισε τις προθεσμίες για να επιστραφούν οι φάκελοι. «Να ψηφίσουν τελικά όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους 200.000», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα φέρει αμέσως ρύθμιση για να ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους που θα αφορά τη δυνατότητα ψήφισης με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές.
«Να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Οποιοδήποτε μέτρο αυξάνει τη συμμετοχή στις εκλογές είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το μέτρο αυτό πρέπει να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές και η ιδιαιτερότητα θα είναι ότι όποιος ψηφίζει επιστολικά, θα ψηφίζει το ψηφοδέλτιο επικρατείας», συμπλήρωσε.

«Δεν πάω πουθενά»

Αναφορικά με τα σενάρια μετακίνησής του σε ευρωπαϊκή θέση ή στην Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε: «Συμπάσχω με το ενδιαφέρον κάποιων καλών φίλων να απαλλαγούν από εμένα. Είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Δεν πάω πουθενά. Δυστυχώς χάσαμε και τον Βασίλη Καρρά που έλεγε το τραγούδι. Είναι τιμητικό να ακούγεται το όνομά σου για ευρωπαϊκή θέση. Πάντως εγώ είμαι εδώ και θα παραμείνω εδώ και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν οι Έλληνες πολίτες».

Η νίκη του Ολυμπιακού

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.
«Έχω μεγάλη χαρά για τρεις λόγους: ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας: ως φίλαθλος για τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου 20 χρόνια μετά το 2004 και ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ως «υποδεέστερη τη διοργάνωση του Final 4 της Euroleague στο Βερολίνο».
«Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κυριαρχήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα σε επίπεδο αρτιότητας και ασφάλειας. Αυτή είναι η αληθινή εικόνα της Ελλάδας, το πραγματικό μας πρόσωπο το δείξαμε χθες με τον τελικό του Conference League».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης