Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι Sullivan και Blinken έπεισαν τον Biden να άρει την απαγόρευση των ουκρανικών επιδρομών στη Ρωσία – Φοβήθηκαν για το Kharkiv

Politico: Οι Sullivan και Blinken έπεισαν τον Biden να άρει την απαγόρευση των ουκρανικών επιδρομών στη Ρωσία – Φοβήθηκαν για το Kharkiv
«Ο Πρόεδρος συμφώνησε και έδωσε εντολή στον Jake Sullivan και στο Πεντάγωνο να αρχίσουν να εργάζονται για αλλαγές», ανέφερε το Politico
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, Jake Sullivan και ο υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, έπεισαν τον Αμερικανό Πρόεδρο Biden για την ανάγκη άρσης της απαγόρευσης των επιδρομών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα, αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico.
«Στο Οβάλ Γραφείο, ο Jake Sullivan υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις στο Kharkiv ειδικά για σκοπούς αεράμυνας».
Σύμφωνα με το Politico, η συνάντηση του Biden με τον σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας Ουκρανών βουλευτών στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία τόνισα ότι οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν γίνει ευάλωτες και ζήτησαν την κατάλληλη άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν στόχους στην Ρωσία με αμερικανικά όπλα.
«Ο Πρόεδρος συμφώνησε και έδωσε εντολή στον Jake Sullivan και στο Πεντάγωνο να αρχίσουν να εργάζονται για αλλαγές», ανέφερε το Politico.
Ενώ γίνονταν συζητήσεις στον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken έφτασε στο Κίεβο για συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους.
Μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken συναντήθηκε με τον Biden.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Antony Blinken τόνισε στον Πρόεδρο Biden ότι «η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την απαγόρευση του προέδρου».
«Μια συνομιλία με τον Blinken στις 17 Μαΐου έπεισε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο ότι αυτό ήταν το σωστό βήμα», επισήμανε το Politico.
Όπως ανέφεραν πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, η απόφαση του Biden υπαγορεύτηκε από τον φόβο μήπως χάσει το Κίεβο το Kharkiv με σημαντική πιθανότητα απώλειας άλλων σημαντικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.
Επιπλέον, αφού οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Kharkiv, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ άρχισε να συζητά με την ομάδα του τα «στρατιωτικά οφέλη» από την άρση της απαγόρευσης των επιθέσεων σε ρωσικούς στόχους.
Στις 13 Μαΐου, ο Jake Sullivan, ο υπουργός άμυνας και ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν μια βιντεοκλήση με τον Zelensky…
Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Zelensky «απαίτησε επίσημα από τον Λευκό Οίκο να άρει τους περιορισμούς» και ταυτόχρονα να επιταχύνει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας.
«Μετά την επικοινωνία η αμερικανική πλευρά συμφώνησε να δοθεί στο Biden επίσημη σύσταση για άρση των περιορισμών των ΗΠΑ».
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σημείωσε ότι ορισμένοι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, προμήθευσαν στην Ουκρανία τα όπλα τους «χωρίς κανέναν περιορισμό» οπότε πρέπει η Δύση να άρει τους περιορισμούς στην Ουκρανία…
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από η Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης