Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι επίσημο: Η Κίνα δεν θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την Ουκρανία

Είναι επίσημο: Η Κίνα δεν θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την Ουκρανία
Δεν εκπληρούνται οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχουμε στη Διάσκεψη λέει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας
Είναι πλέον επίσημο ότι η Κίνα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 με 16 Ιουνίου στην Ελβετία για την Ουκρανία.
«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι μια ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία θα πρέπει να αναγνωρίζεται και από τη ρωσική αλλά και από την ουκρανική πλευρά.
Όλοι θα έπρεπε να συμμετάσχουν σε αυτήν επί ίσοις όροις ενώ όλα τα ειρηνευτικά project θα έπρεπε να συζητιούνται με δίκαιο τρόπο.
Αυτοί είναι τρεις σημαντικοί παράγοντες.
Θα είναι δύσκολο για εμάς να συμμετάσχουμε σε αυτή τη Διάσκεψη επειδή πιστεύουμε ότι οι τρεις αυτοί παράγοντες θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν» τόνισε η Mao Ning, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Όπως είπε, το γεγονός ότι η Κίνα δεν θα συμμετάσχει σε αυτή τη Διάσκεψη, σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα δεν επιθυμεί την ειρήνη στην Ουκρανία.
Στη Διάσκεψη της Ελβετίας αναμένεται να συμμετάσχουν 160 κράτη, αν και δεν έχει προσκληθεί η Ρωσία, η οποία επισημαίνει ότι καμία συζήτηση για την επίλυση του ουκρανικού δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα χωρίς τη δική της συμμετοχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης