Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Donald Trump – «Δώρο» τελικά η καταδίκη του για 34 κατηγορίες

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Donald Trump – «Δώρο» τελικά η καταδίκη του για 34 κατηγορίες
Η καταδίκη απέτυχε εντελώς και έδωσε στον Trump μια ώθηση 6 ποσοστιαίων μονάδων
Σχετικά Άρθρα
Όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν αρνητικά οι Αμερικανοί από την καταδίκη του Donald Trump, αλλά πλέον τον βλέπουν ακόμη πιο ευνοϊκά, ειδικά μεταξύ των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.
Ο Trump καταδικάστηκε για 34 κατηγορίες σε μια δίκη που οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν ότι θα έβλαπτε τις προεδρικές του προοπτικές, αν και αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.
Μια δημοσκόπηση της Daily Mail που διεξήχθη από την J.L. Partners έδειξε ότι το 22% των ερωτηθέντων έχουν πιο θετική άποψη για τον Trump σε σύγκριση με το 16% που έχουν πιο αρνητική άποψη.
Με άλλα λόγια, η καταδίκη απέτυχε εντελώς και έδωσε στον Trump μια ώθηση 6 ποσοστιαίων μονάδων.
Μεταξύ των ανεξάρτητων, μια βασική ομάδα ψηφοφορίας που θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία, το 20% αισθάνεται πιο θετικά για τον Trump σε σύγκριση με το 16% που αισθάνεται πιο αρνητικό.
«Οι ανεξάρτητοι σε μεγάλο βαθμό δεν πιστεύουν ότι η υπόθεση της καταδίκης του είχε τα σωστά κίνητρα ή ότι οι ενέργειες του Trump ήταν αρκετά ανησυχητικές για να κατηγορηθεί», αναφέρει η Daily Mail.
Μεταξύ της βάσης υποστηρικτών MAGA του Trump, το 54% είπε ότι η απόφαση δεν είχε καμία επίδραση στην υποστήριξή τους, ενώ η ετυμηγορία ενίσχυσε την υποστήριξη του 36% των ψηφοφόρων του Trump και μόλις το 6% αισθάνθηκε πιο αρνητικά για αυτόν.
Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση του CBS News βρήκε επίσης ότι η καταδίκη είχε ως αποτέλεσμα οι απόψεις για τον Trump να έμοιαζαν «όπως ήταν πριν καταδικαστεί».
«Μεταξύ εκείνων που πίστευαν ότι ο Trump ήταν ένοχος πριν ακούσει την ετυμηγορία, εννέα στους 10 λένε τώρα ότι το δικαστήριο κατέληξε στη σωστή ετυμηγορία - και το αντίστροφο για όσους πίστευαν προηγουμένως ότι δεν ήταν ένοχος», αναφέρει το δίκτυο.
Μένει να δούμε αν οι άλλες δίκες κατά του Trump θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι σχετίζονται με υποτιθέμενα εγκλήματα εκτός από πληρωμές σε αστέρες του πορνό, αλλά η αντίδραση μέχρι στιγμής δεν θα ευχαριστήσει τους Δημοκρατικούς.

Σαρώνει και στα social media

Ο Donald Trump απέκτησε λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok και ήδη έχει προσελκύσει 3 εκατομμύρια οπαδούς.
Όπως φαίνεται, ο πρώην πρόεδρος αποφάσισε να ενταχθεί στην πλατφόρμα για να προσεγγίσει πιο νέους σε ηλικία ψηφοφόρους, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο Trump δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό, @realDonaldTrump, που τον δείχνει να χαιρετά χαμογελαστός τους οπαδούς σε έναν αγώνα του Ultimate Fighting Championship που παρακολούθησε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσει.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε σε μια δήλωση ότι «θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης