Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε άλλη διάσταση ο Scholz: «Τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με γερμανικά όπλα δεν αποτελούν κλιμάκωση»

Σε άλλη διάσταση ο Scholz: «Τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με γερμανικά όπλα δεν αποτελούν κλιμάκωση»
Ο Scholz τόνισε ότι η απόφαση να δοθεί στο Κίεβο το δικαίωμα χρήσης γερμανικών όπλων μελετήθηκε προσεκτικά σε συνεργασία με τους «φίλους και συμμάχους» της Γερμανίας
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δεν θεωρεί ότι η πιθανότητα να χτυπηθούν στρατιωτικοί στόχοι σε ρωσικό έδαφος με όπλα που προμηθεύει η Γερμανία θα οδηγήσει σε κλιμάκωση.
«Όπως είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλάμε μόνο για την ικανότητα να προστατεύσουμε μια μεγάλη πόλη, για παράδειγμα, το Kharkiv», είπε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Antenne Bayern.
Ο Scholz τόνισε ότι η απόφαση να δοθεί στο Κίεβο το δικαίωμα χρήσης γερμανικών όπλων μελετήθηκε προσεκτικά σε συνεργασία με τους «φίλους και συμμάχους» της Γερμανίας.
Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε τους πολίτες της Γερμανίας ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ να του ασκηθούν πιέσεις για να πάρει «λανθασμένες και άκαιρες αποφάσεις».
Στις 31 Μαΐου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα που της προμήθευσαν για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Gebestreit σε δήλωσή του απέδωσε την αλλαγή θέσης του Βερολίνου στην αύξηση του αριθμού των επιθέσεων από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή του Kharkiv, οι οποίες «προετοιμάστηκαν, συντονίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν» από θέσεις αμέσως δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης