Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πάπας Φραγκίσκος αδειάζει τον Zelensky: «Χωρίς τη Ρωσία δεν έχει νόημα η διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία»

Ο Πάπας Φραγκίσκος αδειάζει τον Zelensky: «Χωρίς τη Ρωσία δεν έχει νόημα η διάσκεψη ειρήνης στην Ελβετία»
Ο Πάπας εκτιμά ότι η Ρωσία «πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε ειρηνική διάσκεψη» ότι η σύσκεψη στην Ελβετία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας «δεν έχει πραγματικό νόημα»
Αποδομώντας πλήρως τις ουκρανικές και δυτικές αιτιάσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος κρίνει απαραίτητη τη συμμετοχή της Ρωσίας στη «διάσκεψη ειρήνης για την Ουκρανία» που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουνίου στην Ελβετία, με πρωτοβουλία του Volodymyr Zelensky.
Χωρίς τη Ρωσική Ομοσπονδία, οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις «δεν έχουν πραγματικό νόημα», τόνισε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιών Πιστών, Leonid Sevastyanov, μετά τα αποτελέσματα της κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον ποντίφικα στο Βατικανό.
«Μιλήσαμε για δύο ώρες, μιλήσαμε για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ειρήνης στην Ουκρανία, της επερχόμενης διάσκεψης. Ο Πάπας καλεί όλες τις πλευρές να ξεκινήσουν διάλογο το συντομότερο δυνατό, πιστεύοντας ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε ειρηνική διάσκεψη», καθώς και ότι η σύσκεψη στην Ελβετία χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας δεν έχει πραγματικό νόημα», εξήγησε ο Sevastyanov, μεταφέροντας τα σχόλια του Ποντίφικα από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις. 
Ως προς τη διάσκεψη το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας έχει τονίσει ότι προσκάλεσε στο Μπούργκενστοκ περισσότερες από 160 αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της G7, της G20 και των χωρών BRICS.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τις αρχές της Ελβετίας, δεν είναι μεταξύ των προσκεκλημένων κρατών.
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει επισημάνει ότι η Ρωσία δεν θα παρακαλούσε να προσκληθεί στη διάσκεψη εφόσον δεν είναι ευπρόσδεκτη.
Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov χαρακτήρισε αυτή τη διάσκεψη ως «δρόμο προς το πουθενά».
Η Μόσχα, ωστόσο, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν απορρίπτει την ιδέα μιας ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης