Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Πολιτική η δίωξη Trump για την πλειονότητα των Αμερικανών, εκρηκτική συσπείρωση στους Ρεπουμπλικάνους

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Πολιτική η δίωξη Trump για την πλειονότητα των Αμερικανών, εκρηκτική συσπείρωση στους Ρεπουμπλικάνους
Έρευνα - κόλαφος δείχνει την τάση της αμερικανικής κοινωνίας 
Σχετικά Άρθρα

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του αμερικανικού λαού πιστεύει ότι η δίκη στη Νέα Υόρκη του πρώην προέδρου Donald Trump ήταν μια θεαματική δίκη με πολιτικά κίνητρα.
Όπως αναφέρει η  Daily Caller, η δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos δείχνει ότι το 47% των Αμερικανών πιστεύει ότι η δίκη ήταν πράγματι μια πολιτική επιτυχία, ενώ το 38% λέει ότι η δίκη ήταν νόμιμη και δίκαιη.
Όσον αφορά την ετυμηγορία «ένοχη», το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ετυμηγορία ήταν σωστή.
Αντίθετα, μόλις το 27% πιστεύει ότι η ετυμηγορία ήταν λανθασμένη, ενώ το υπόλοιπο 23% δήλωσε ότι «δεν ξέρει» τι να πιστέψει σε σχέση με την ετυμηγορία.
Μεταξύ εκείνων που ισχυρίστηκαν ότι παρακολούθησαν στενά την υπόθεση, το 55% είπε ότι η ετυμηγορία ήταν σωστή ενώ το 35% είπε ότι ήταν λανθασμένη.
Ένα άλλο 8% είπε ότι «δεν γνωρίζουν».
Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, το 49% των ερωτηθέντων είπε ότι ο Trump πρέπει να τερματίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή.
Μεταξύ των κομματικών γραμμών, μόλις το 16% των Ρεπουμπλικανών είπε ότι ο Trump θα πρέπει να εγκαταλείψει ενώ το 75% θέλει να συνεχίσει την υποψηφιότητά του.
Μεταξύ των Δημοκρατικών, το 79% θέλει να εγκαταλείψει τον Trump τώρα, ενώ το 52% των ανεξάρτητων λέει το ίδιο.
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η δίκη και το αποτέλεσμά της δεν είχαν ουσιαστικά καμία επίδραση στα ποσοστά αποδοχής του Trump και μπορεί να οδήγησαν ακόμη και σε ελαφρά αύξηση.
Ενώ ο πρώην πρόεδρος είχε 29% ευνοϊκότητα τον Μάρτιο, η ευνοϊκότητά του βρίσκεται επί του παρόντος στο 31%.
Η ευνοϊκή θέση του Biden βρίσκεται στο 32%, μια ελαφρά μείωση από 33% τον Μάρτιο.
Η δημοσκόπηση περιελάμβανε ένα μέγεθος δείγματος 781 ενηλίκων Αμερικανών και διεξήχθη από τις 31 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου.
Το περιθώριο σφάλματος είναι 3,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης