Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί ηττώνται παντού – Putin: Τελειώνει ο Zelensky - McGregor: Οι Ρώσοι δεν παίζουν - O Macron στέλνει στρατό και Mirage

Οι Ουκρανοί ηττώνται παντού – Putin: Τελειώνει ο Zelensky - McGregor: Οι Ρώσοι δεν παίζουν - O Macron στέλνει στρατό και Mirage
Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Σε ένα χρόνο τέλος ο Zelensky, το χτύπημα στην Δύση θα είναι ασύμμετρο εάν μας χτυπήσουν  -  Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Ρωσία θα καταστρέψει αεροδρόμια των ΗΠΑ με πυρηνικούς πυραύλους σε περίπτωση επίθεσης
(upd 37) Για όσους παρακολουθούν ψύχραιμα το Ουκρανικό, το συμπέρασμα είναι ένα… η Ρωσική πολεμική μηχανή συνθλίβει την Ουκρανική άμυνα, ήδη οι ρώσοι προελαύνουν σε 6 κατευθύνσεις… Οι Ουκρανοί ηττώνται παντού…
Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη τύπου στα διεθνή μέσα και μίλησε για όλα… θα χτυπήσουμε ασύμμετρα εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.
Προέβλεψε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα δεν θα υπάρχει Zelensky στην Ουκρανία… τόνισε επίσης ότι ο Ουκρανικός στρατός χάνει 50.000 στρατιώτες κάθε μήνα…
Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor προειδοποίησε… οι ρώσοι δεν παίζουν…
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius είπε ότι το Βερολίνο πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία… το 2029…
Και όμως με τέτοιες ανοησίες συντηρούνται οι Γερμανοί πολιτικοί… προφανώς κατασκευάζουν φανταστικούς εχθρούς για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
Εν τω μεταξύ η Ουκρανία τα βάζει με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης…
Οι μισθοφόροι πάντως από το πολύ αλκοόλ δεν θα βλέπουν καθαρά και κόντευαν να αλληλοσκοτωθούν στην Kherson…
Η Ρωσία είναι κοντά σε μια μεγάλη νίκη και η Ουκρανία κοντά σε μια μεγαλειώδη ήττα και μαζί με τους ηττημένους θα βρεθούν Δύση, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στέλνει τα παρωχημένα αεροσκάφη Mirage στην Ουκρανία, σε μία βέβαια συνάντηση με την καταστροφή τους.
Επίσης ανακοίνωσε την απόφασή του ο γαλλικός στρατός να εκπαιδεύσει μία ουκρανική ταξιαρχία.

Macron: Mirages και «γαλλική» ταξιαρχία στην Ουκρανία

Ο Emmanuel Macron εμπλέκει τη Γαλλία ολοένα και πιο επικίνδυνα στον δυτικό πόλεμο απέναντι στη Ρωσία, καθώς προαναγγέλλει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 στην Ουκρανία, αλλά και τη συγκρότηση μιας ειδικής ταξιαρχίας αποτελούμενης από 4.500 Ουκρανούς, η οποία θα εκπαιδευτεί και οπλιστεί αποκλειστικά από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.
Παράλληλα, σε συνέντευξη του ανημέρα εορτασμού των 80 ετών από την απόβαση στην Νορμανδία, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πολεμικό παροξυσμό και χρησιμοποιεί τρομοκρατικές μεθόδους απέναντι στα κράτη της Δύσης.
Αναφορικά με την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «η πρόκληση είναι να εκπαιδεύσουμε 4.500 Ουκρανούς στρατιώτες, να τους εξοπλίσουμε, να τους εκπαιδεύσουμε, να υπερασπιστούν το έδαφος τους» και ως αποτέλεσμα αυτών «να συγκροτήσουμε μια γαλλική ταξιαρχία»,
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται άμεσο θέμα αποστολής Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία.
«Θέλουμε να σχηματίσουμε μια ταξιαρχία» στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο Γάλλος πρόεδρος.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Σε ένα χρόνο τέλος ο Zelensky, το χτύπημα στην Δύση θα είναι ασύμμετρο εάν μας χτυπήσουν

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να μειώσει την ηλικία κινητοποίησης στα 18 χρόνια και στη συνέχεια θα απαλλαγεί από τον Zelensky τον ουκρανό Πρόεδρο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Στις 5 Ιουνίου 2024, στο περιθώριο του SPIEF, ο Putin έχει συνομιλία με τους επικεφαλής μεγάλων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων μη φιλικών χωρών.
«Νομίζω ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αναγκάσει την ηγεσία της Ουκρανίας να λάβει αυτές τις αποφάσεις, να μειώσει την ηλικία κινητοποίησης στα 18 χρόνια και στη συνέχεια απλά θα απαλλαγεί από τον Zelensky», είπε ο Putin.

Το χτύπημα της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρο

Η Ρωσία θα απαντήσει ασύμμετρα στην προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, δήλωσε ο Putin σε συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στην Αγία Πετρούπολη.
«Σκεφτόμαστε το θέμα: εάν κάποιος θεωρεί ότι είναι δυνατό να προμηθεύσει τέτοια όπλα σε μια ζώνη μάχης για να χτυπήσει το έδαφός μας και να μας δημιουργήσει προβλήματα, τότε γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε τα όπλα μας της ίδιας κατηγορίας σε αυτές τις περιοχές του κόσμου, όπου θα γίνουν χτυπήματα σε ευαίσθητους στόχους εκείνων των χωρών που το κάνουν αυτό εναντίον της Ρωσίας», τόνισε ο πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση σε αυτή την κατάσταση θα είναι ασύμμετρη.
Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι η προμήθεια όπλων από δυτικές χώρες στην Ουκρανία αποτελεί άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση. Ταυτόχρονα, η μεταφορά όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στο Κίεβο είναι ο δρόμος για πολύ σοβαρά προβλήματα, τόνισε.
Τέτοιες ενέργειες θα καταστρέψουν πλήρως τις διεθνείς σχέσεις και θα υπονόμευαν τη διεθνή ασφάλεια.

Οι ρωσικές απώλειες είναι 5 φορές μικρότερες των Ουκρανών

Οι απώλειες της Ρωσίας στη σύγκρουση είναι πολλές φορές λιγότερες από τις απώλειες της Ουκρανίας, είπε ο Putin.
«Μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι οι απώλειές μας, ειδικά αν αφορούν, δυστυχώς, ανεπανόρθωτες απώλειες, είναι, φυσικά, πολλές φορές λιγότερες από ότι στην ουκρανική πλευρά».
«Κατά κανόνα, κανείς δεν μιλάει καθόλου για αυτό, και αν το κάνει, συνήθως διαστρεβλώνει τα πραγματικά στοιχεία», είπε ο Putin.
Η αναλογία των ανεπανόρθωτων απωλειών στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι περίπου 1 Ρώσος προς 5 Ουκρανούς τόνισε ο Putin.
«Περίπου αν μιλάμε για ανεπανόρθωτες απώλειες, τότε η αναλογία είναι: ένα προς πέντε...
Αυτό ακριβώς συνδέεται με την προσπάθεια ολοκληρωτικής κινητοποίησης στην Ουκρανία, επειδή υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης», είπε ο Putin.
«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, ο ουκρανικός στρατός χάνει περίπου 50.000 άτομα το μήνα, αυτές είναι ανεπανόρθωτες απώλειες.

Peskov (Εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Η Δύση πήρε το μήνυμα για το ασύμμετρο χτύπημα

Οι αποδέκτες της δήλωσης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για τη δυνατότητα παροχής όπλων στους αντιπάλους της Δύσης έχουν «ήδη ακούσει» τα πάντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ευρεία μετάδοση των λεγομένων του Putin στα μέσα ενημέρωσης υποδηλώνει ότι η Δύση «το έχει ήδη ακούσει, ίσως μια από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος».
«Αυτή η δήλωση είναι σαφής, ξεκάθαρη, διαβάζεται εύκολα από όλους. Και έχει διαβαστεί», πρόσθεσε ο Peskov.
«Όπως είπε ο πρόεδρος δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα συμφέροντά μας», τόνισε ο Peskov.
Όταν ρωτήθηκε αν θα αποκαλυφθεί σε ποιον θα παραδοθούν τα ρωσικά όπλα, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία «δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει».
Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο απάντησης στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο για χτυπήματα κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Putin, μια πιθανή επιλογή θα ήταν μια παρόμοια προμήθεια σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου από τις οποίες θα μπορούσαν να εξαπολύσουν «ευαίσθητα χτυπήματα» κατά των εγκαταστάσεων δυτικών χωρών.

Η Ρωσία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 14 Ιουνίου λόγω της απόφασης Ουκρανοί να χτυπούν την Ρωσία

Η Ρωσία ζήτησε σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 14 Ιουνίου σε σχέση με την άδεια που έδωσαν στο Κίεβο οι δυτικές χώρες να πραγματοποιήσει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος, ανέφερε η ρωσική μόνιμη αποστολή στον ΟΗΕ
«Η Ρωσία ζήτησε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 14 Ιουνίου λόγω του γεγονότος ότι οι δυτικές χώρες έδωσαν το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα που προμηθεύουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πρόσφατα, αρκετές δυτικές χώρες επέτρεψαν στο Κίεβο να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία με τα όπλα της με τη μία ή την άλλη μορφή.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τη χρήση από την Ουκρανία όπλων που της μεταφέρθηκαν εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv.

Medvedev (Ρωσία): Ρωσικά όπλα σε εχθρούς των ΗΠΑ – Ας τους αφήσουμε να καούν

Μια συμμετρική απάντηση της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τη Δύση θα μπορούσε να είναι η παράδοση ρωσικών όπλων σε οποιονδήποτε εχθρό των ΗΠΑ
υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, σενάριο στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στην εξωτερική μας πολιτική» υποστήριξε ο Medvedev.
«Όπως υποστηρίζουν οι Γιάνκηδες και οι ευρωπαϊκοί σκύλοι τους: έχουμε το δικαίωμα να μεταφέρουμε οποιοδήποτε όπλο στην Ουκρανία, δηλαδή στον εχθρό μας, ενώ οι υπόλοιπες χώρες δεν μπορούν να βοηθήσουν τη Ρωσία.
Ας νιώσουν τώρα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους την άμεση χρήση των ρωσικών όπλων από τρίτα μέρη» τόνισε ο Medvedev, επισημαίνοντας ότι αυτά τα τρίτα μέρη μπορεί να είναι «ο οποιοσδήποτε που θεωρεί το Pindostan και τους συμμάχους του, ως εχθρούς ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τη διεθνή αναγνώριση τους».
«Εχθρός τους είναι οι ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί είναι φίλοι μας.
Και ας αφήσουμε την χρήση των ρωσικών όπλων σε περιοχές που ακόμα δεν φέρουν κάποιο όνομα, να είναι όσο πιο καταστροφικά είναι δυνατόν για τους δικούς τους και τους δικούς μας εχθρούς.
Και ας αφήσουμε τις ευαίσθητες υποδομές των κρατών που προμηθεύουν όπλα το Κίεβο να καούν στις φλόγες της Κόλασης.
Θα καούν μαζί με αυτούς που τις ελέγχουν.
Και εμείς θα χαρούμε για τα επιτυχημένα χτυπήματα με δικά μας όπλα κατά των κοινών μας εχθρών» τόνισε ο Medvedev.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δεν πρόκειται να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία.
Εστιάζουμε στο πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρότερο πλαίσιο για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη για την Ουκρανία και να συμφωνήσουμε σε μια μακροπρόθεσμη οικονομική δέσμευση» τόνισε ο Stoltenberg κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην Φινλανδία.

Shoigu (Ρωσία) :Απέτυχαν, η στρατηγική ήττα της Ρωσίας δεν ήρθε ποτέ - Παρελθόν η Δύση

Η προσπάθεια της Δύσης να επιφέρει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας, παρά τις συνεχείς προμήθειες του Κιέβου με όπλα και χρήματα, απέτυχε υποστήριξε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Sergei Shoigu
«Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να τροφοδοτείται με χρήματα και όπλα.
Οι Δυτικοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές πραγματοποιούν εντατική εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού.
Μέσω των προσπαθειών της Δύσης, μισθοφόροι και μαχητές των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων μεταφέρονται στην Ουκρανία.
Με τη συγκατάθεση της Δύσης και συχνά με την άμεση συμμετοχή της, πραγματοποιούνται συστηματικοί βομβαρδισμοί αμάχων και πολιτικών υποδομών σε ρωσικές περιοχές» υποστήριξε ο Shoigu.
«Αυτές οι ενέργειες επιδιώκουν έναν απολύτως κατανοητό στόχο.
Να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία ως όπλο εναντίον της Ρωσίας».
Είναι πλέον απολύτως σαφές ότι η προσπάθεια να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία απέτυχε!» είπε ο Shoigu, υποστηρίζοντας πως είναι προφανές ότι αυτό δεν θα σταματήσει την επιθετικότητα των δυτικών χωρών, καθώς αυτή υπαγορεύεται από την ηγεμονία τους, η οποία σταδιακά πλησιάζει στην κατάρρευση.
«Το ληστρικό σύστημα που έχτισαν εκμεταλλευόμενοι λαούς και ολόκληρες ηπείρους γίνεται παρελθόν.
Ο πολυπολικός κόσμος που σχηματίζεται τώρα θα λειτουργεί με διαφορετικούς νόμους που δεν θα συνεπάγονται την παραίτηση από εθνικά συμφέροντα, ταυτότητα και κυριαρχία» υποστήριξε ο Shoigu.

Galuzin (Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Η Ουκρανία κάνει γενική επιστράτευση και θυσιάζει όλο τον πληθυσμό της στον βωμό των ΗΠΑ

Οι Ουκρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι το Κίεβο διεξάγει μια γενική επιστράτευση για χάρη της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
«Ελπίζω ότι η ουκρανική κοινωνία θα κατανοήσει καλύτερα γιατί το καθεστώς του Κιέβου διεξάγει αυτή τη στιγμή ολοκληρωτική επιστράτευση: όχι για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, όπως λέει ψεύτικα στην κοινωνία του αλλά για να κάνουν χάρη στην Ουάσιγκτον», είπε στο TASS.
«Αυτό για το οποίο πεθαίνουν οι Ουκρανοί δεν είναι τα συμφέροντα της Ουκρανίας αλλά τα συμφέροντα μιας χώρας που βρίσκεται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, πέρα από τον ωκεανό
, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη ζωή των απλών Ουκρανών για να πετύχει στιγμιαία τους αντιρωσικούς σκοπούς στα σύνορά μας», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Ο σκανδαλώδης νόμος της Ουκρανίας
που ορίζει νέους κανόνες επιστράτευσης τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου, με αξιωματούχους να στοχεύουν στη στρατολόγηση εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Η Ρωσία θα καταστρέψει αεροδρόμια των ΗΠΑ με πυρηνικούς πυραύλους σε περίπτωση επίθεσης

Η Ρωσία θα καταστρέψει τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ από τις οποίες θα απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Οι Ρώσοι μάς προειδοποίησαν: Αν η Δύση επιτεθεί στο έδαφός της Ρωσίας, έχει το δικαίωμα να απαντήσει συγκεκριμένα.
Οι ΗΠΑ βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο F-15.
Είναι μια εξαιρετική μηχανή, ένα υπέροχο βομβαρδιστικό και οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι μπορεί να μεταφέρει και πυρηνικά όπλα.
Για να υποστηρίξουμε τα στρατεύματά μας στην Ουκρανία , θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αριθμό αεροσκαφών, εάν οι Ρώσοι δουν πολλά από αυτά τα F-15 να πετούν προς το μέρος τους, πιθανότατα θα πρέπει να χτυπήσουν όλα τα αεροδρόμιά των ΗΠΑ προέβλεψε ο Douglas McGregor
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, δεν έχει νόημα η Ρωσία να ρισκάρει και να περιμένει τα αμερικανικά αεροσκάφη να βομβαρδίσουν με πυρηνικά όπλα.
Ο Douglas McGregor τόνισε ότι σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ, η Ρωσία θα αναγκαζόταν να καταστρέψει τις αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη με τακτικές πυρηνικές κεφαλές.
«Θυμηθείτε ότι οι Ρώσοι έχουν επίσης έναν δυνατό στρατό.
Ο Αμερικανικός στρατός δεν έχει τέτοια εμπειρία πολέμου όπως οι Ρώσοι», είπε ο Douglas McGregor.
Όπως σημείωσε ο αξιωματικός, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία, μια τέτοια εξέλιξη γεγονότων θα ήταν εφιάλτης για τις ΗΠΑ
Πάντως οι δυτικοί πολιτικοί δήλωσαν την ανάγκη να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.
Επιπλέον, ο Γάλλος Πρόεδρος παραδέχτηκε τη δυνατότητα ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στην Ουκρανία σε περίπτωση που κινδυνεύει να ηττηθεί ο Ουκρανικός στρατός.

Scholz (Γερμανός καγκελάριος): Ειρήνη δεν σημαίνει να υψώνεις λευκή σημαία στη Ρωσία - Τα όπλα μας δεν θα χτυπούν μόνο στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz παραδέχτηκε ότι πολλοί πολίτες της χώρας του φοβούνται για την επιδείνωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και διαβεβαίωσε πως γι' αυτόν η διατήρηση της ειρήνης είναι απόλυτη προτεραιότητα.
«Πολλοί πολίτες φοβούνται ότι θα μπορούσε να υπάρξει κλιμάκωση ... ότι η ασφάλεια και η ειρήνη θα τεθούν σε κίνδυνο και για εμάς», είπε μιλώντας στη Bundestag.
«Δεν υπάρχει τίποτα αφελές ή κακό στο να ανησυχείς για την ειρήνη.
Οι ανησυχίες των πολιτών είναι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό και να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αυτό το κάνω σε κάθε περίπτωση», επιβεβαίωσε ο Scholz.
«Ως καγκελάριος, είναι δική μου ευθύνη να διασφαλίσω ότι κανένα παιδί που θα γεννηθεί στη Γερμανία δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει πόλεμο στη χώρα μας.
Αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα για μένα», διαβεβαίωσε.
Πάντως ο Scholz επεσήμανε ότι «η διασφάλιση της ειρήνης δεν σημαίνει να υψώσεις λευκή σημαία ή να συνθηκολογήσεις στη βία και την ανομία».
«Ειρήνη δεν σημαίνει υποδούλωση», τόνισε.
«Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή της χρήσης του πολέμου ως μέσου πολιτικής», κατέληξε ο Scholz.
Εν τω μεταξύ μιλώντας στους Γερμανούς βουλευτές εξήγησε γιατί τα γερμανικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία θα πρέπει να μπορούν να πλήττουν και ρωσικούς στόχους σε ρωσικά εδάφη.
«Η Ουκρανία έχει βάσει του διεθνούς δικαίου το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της από επιθέσεις στην επικράτειά της, στις πόλεις της, στους πολίτες τους.
Αυτό ισχύει ειδικότερα εν προκειμένω για την περιοχή του Kharkiv όπου η Ρωσία εξαπολύει επιθέσεις από μεθοριακή περιοχή εντός της ρωσική επικράτειας», δήλωσε ο Scholz.

Boris Pistorius (Γερμανός Υπ. Άμυνας): Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία έως το 2029

Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, σύμφωνα με το Focus.
«Η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο έως το 2029», είπε χαρακτηριστικά ο Boris Pistorius.
Για να γίνει αυτό, η Γερμανία πρέπει να δώσει προσοχή στην εκπαίδευση του προσωπικού, στα υλικά και στα οικονομικά στοιχεία, πρόσθεσε.
Ο Boris Pistorius είπε επίσης ότι μια ρωσική νίκη στην Ουκρανία θα κόστιζε στην Γερμανία περισσότερο από την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο Putin σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Carlson τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, αφού δεν έχει νόημα να το κάνει.
Κατά των Putin οι δυτικοί πολιτικοί εκφοβίζουν τακτικά τους πληθυσμούς τους με μια φανταστική ρωσική απειλή προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από εσωτερικά προβλήματα.

Peter Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Πιο κοντά σε πόλεμο με τη Ρωσία το ΝΑΤΟ – Δεν θα συμμετάσχουμε σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας

Το ΝΑΤΟ πηγαίνει ολοένα και πιο κοντά σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, ο οποίος διεμήνυσε για ακόμα μια φορά πως η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις της Συμμαχίας.
«Το ΝΑΤΟ έχει φτάσει πιο κοντά στον πόλεμο.
Και δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ να είναι πιο κοντά στον πόλεμο από ότι πριν.
Επομένως, εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες» υπογράμμισε μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, Peter Szijjarto.
«Δεν θα συμμετάσχουμε σε παραδόσεις όπλων, δεν θα συμμετάσχουμε στην εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, δεν θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση.
Αυτή είναι η θέση μας, την οποία εκφράζουμε από την πρώτη στιγμή» υποστήριξε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι αυτός θα εκπροσωπήσει την Ουγγαρία στη Διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία.
«Ο λόγος που θα συμμετάσχουμε, είναι ότι τασσόμαστε υπέρ της ειρήνης και για αυτό το λόγο θέλουμε να δίνουμε το παρών σε όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση» επισήμανε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.

Sevim Dagdelen (Γερμανός Βουλευτής): Η Δύση προετοιμάζει επεισόδιο για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως έκανε και στο Βιετνάμ

Η Δύση αναζητάει ευκαιρία ή πρόσσχημα για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο Sevim Dagdelen, μέλος της Bundestag από το κόμμα Sarah Wagenknecht Union - For Reason and Justice.
Το ΝΑΤΟ θέλει να δημιουργήσει ένα σενάριο παρόμοιο με την έναρξη του πολέμου στο Βιετνάμ.
Οι συζητήσεις για την είσοδο των στρατευμάτων της συμμαχίας διεξάγονται παράλληλα με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ακόμη και πριν από την επίσημη είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στις εχθροπραξίες στο Βιετνάμ, λίγο πριν από το περιστατικό Tonkin, υπήρχαν ήδη 15.000 σύμβουλοι εκεί αργότερα, μπήκαν αμερικανικά στρατεύματα για να «προστατέψουν» αυτούς τους συμβούλους.
Προφανώς, κάτι παρόμοιο ετοιμάζεται εδώ στην Ουκρανία, με την ανάπτυξη γερμανικών ή άλλων όπλων ικανών να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στη Ρωσία», προέβλεψε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον Dagdelen, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων μαζί με τα κράτη του Παγκόσμιου Νότου, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση και η εξάπλωση της σύγκρουσης στην Ανατολική Ευρώπη.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατιωτικού τμήματος στην Ουκρανία εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή.
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».

Associated Press: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί ήδη αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει τη Ρωσία

Αμερικανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για να εξαπολύσουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο έναν Αμερικανό γερουσιαστή και έναν δυτικό αξιωματούχο.
Την ίδια ώρα, το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε τι χτυπήθηκε και τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι ο Biden είχε εξουσιοδοτήσει για την χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για επίθεση σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με το Kharkiv.
Ο Blinken δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης αυτής της απόφασης στο μέλλον.
Την ίδια μέρα, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν γερμανικά όπλα για την προστασία της περιοχής του Kharkiv από τις ρωσικές επιθέσεις.
Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ενότητα στις δυτικές χώρες όσον αφορά τους περιορισμούς στα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία.

Λευκός Οίκος: Το άρθρο της Wall Street Journal για την γεροντική παρακμή ή άνοια του Biden είναι fake news

Η εφημερίδα Wall Street Journal, σε ένα άρθρο για τη «γεροντική παρακμή» του προέδρου των ΗΠΑ Biden, βασίζεται στις απόψεις Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου που διαδίδουν αυτήν την ιδέα εδώ και πολλά χρόνια, δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου.
«Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι η Wall Street Journal άκουσε τους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου να κάνουν τους ίδιους ψευδείς ισχυρισμούς εδώ και χρόνια στο Fox News».
H Wall Street Journal δημοσίευσε υλικό βασισμένο σε συνεντεύξεις με 45 «ενημερωμένους πολιτικούς».
Το άρθρο, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για την ευμετάβλητη συμπεριφορά του Biden - που κυμαίνεται από «ελεύθερες και αυθόρμητες συνομιλίες» μέχρι ήσυχη «μουρμούρα» με ανάγνωση cheat sheets και μεγάλες παύσεις.
Ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ δίνει συχνά στους πολιτικούς του αντιπάλους λόγους να αμφιβάλλουν για τις γνωστικές του ικανότητες, κάνοντας τακτικά γκάφες σε δημόσιες ομιλίες.
Οι Ρεπουμπλικάνοι το χρησιμοποιούν για να αμφισβητήσουν την ικανότητα του Biden να ηγηθεί αποτελεσματικά.

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν στην Καραϊβική

Ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται καθ' οδόν προς στην Καραϊβική και είναι υπό παρακολούθηση, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι προσθέτοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων από το Κρεμλίνο για τη στρατιωτική δραστηριότητα.
Αξιωματούχοι δήλωσαν στο Associated Press (AP) ότι μια ορισμένα πλοία και σκάφη υποστήριξης αναμένεται να συμμετάσχουν σε ασκήσεις και πιθανώς να δέσουν σε λιμάνια στη Βενεζουέλα και την Κούβα.
Η κίνηση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στις 5 Ιουνίου είπε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στείλει προηγμένα όπλα σε ορισμένες περιοχές για να επιτρέψει χτυπήματα κατά «ευαίσθητων» δυτικών στόχων ως απάντηση, εάν η Ουκρανία χτυπήσει τη Ρωσία με δυτικά όπλα.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τους Financial Times ότι… εργάζεται για τη Ρωσία

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη βρετανική εφημερίδα Financial Times ότι εργάζεται για τη Ρωσία, αναφέρει το ουκρανικό δημοσίευμα Strana επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να προετοιμαστεί «για τη ζωή στο κρύο και το σκοτάδι» μέχρι τον χειμώνα, οι κάτοικοι της χώρας θα είναι χωρίς ρεύμα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
«Το άρθρο των Financial Times με τίτλο «Η Ρωσία κατέστρεψε περισσότερο από το ήμισυ του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας» έχει ενδείξεις πληροφορικής και ψυχολογικής επιχείρησης, είναι τακτική χειριστικού χαρακτήρα και προωθεί τις αφηγήσεις του εχθρού», ανέφερε το ουκρανικό Υπουργείο Ενέργειας.
«Το κοινό θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι αναφορές σε ανώνυμες πηγές χωρίς συγκεκριμένη επιβεβαίωση δεν είναι αξιόπιστες πληροφορίες και τα συμπεράσματα μπορεί να είναι χειραγωγήσιμα.
Για παράδειγμα, ένας ανώνυμος εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης στο άρθρο δηλώνει ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για τη ζωή στο κρύο και το σκοτάδι.
Αυτή η δήλωση έχει σκοπό να σκορπίσει φόβο και πανικό στον πληθυσμό», αναφέρει το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας.
Κατά τους Ουκρανούς το άρθρο των Financial Times «αναμιγνύει αληθινά και ψευδή δεδομένα και περιέχει εκκλήσεις στα συναισθήματα του αναγνώστη» για να δώσει στο υλικό την εμφάνιση της αυθεντικότητας.

Προειδοποιεί η Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας) την Γαλλία: Μην τολμήσετε να αγγίξετε τους ρώσους διπλωμάτες

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova, σχολιάζοντας τις απειλές του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών για επιβολή «κυρώσεων» εναντίον Ρώσων διπλωματών, προειδοποίησε για αντίποινα.
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προηγουμένως απειλήσει ότι τα σχόλια της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στο Παρίσι σχετικά με την πιθανή αποστολή Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες.
«Τότε θα προσθέσω επίσης την επιλογή Δ: εάν αγγίξουν τους διπλωμάτες μας, θα λάβουν αντίποινα», τόνισε η Zakharova.
Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, τέτοιες απειλές ήρθαν αφού ο γραμματέας Τύπου της πρεσβείας στη Γαλλία σχολίασε τα λόγια του Lavrov ότι οι Γάλλοι εκπαιδευτές, εάν σταλούν στην Ουκρανία, θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, συγκεκριμένα, είπε ότι οι εκπαιδευτές που διδάσκουν στους Ουκρανούς μαχητές να στοχεύουν καλύτερα τους Ρώσους γίνονται νόμιμος στόχος - «στον πόλεμο».

Μεθυσμένοι ξένοι μισθοφόροι στον Ουκρανικό στρατό αντάλλαξαν πυρά στην Kherson….

Ξένοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου συμμετείχαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Kherson.
«Στη Kherson, υπήρξε επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ δύο μονάδων ξένων μισθοφόρων που ήταν μεθυσμένοι».
Το επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ αγγλόφωνων και γαλλόφωνων στρατιωτικων που χαλάρωναν στο καφέ Beryozka κοντά στην αγορά του Δνείπερου.
Μετά από φραστική συμπλοκή, οι μισθοφόροι βγήκαν στο δρόμο και στη συνέχεια η σύγκρουση εξελίχθηκε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς.
Συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς.
Ως αποτέλεσμα, 4 αλλοδαποί απομακρύνθηκαν από το σημείο με ασθενοφόρα με τραύματα ποικίλης σοβαρότητας.
Οι μισθοφόροι δεν θεωρούνται μαχητές σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και δεν έχουν δικαίωμα σε καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου.
Στα μέσα Μαρτίου, το τμήμα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, 13.387 ξένοι μισθοφόροι έφτασαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε μάχες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 6.000 εξοντώθηκαν.

Η Ρωσία «ζεσταίνει» τον τρομερό εκτοξευτή πυραύλων Bastion – Εξαπολύει με ορμή υπερηχητικούς Oniks, με 2,5 Mach δεν καταρρίπτονται

Τα παράκτια αμυντικά πυραυλικά συστήματα Bastion του Στόλου της Βαλτικής κατέστρεψαν τα πλασματικά πολεμικά πλοία του «εχθρού» κατά τη διάρκεια άσκησης στη δυτικότερη περιοχή της Ρωσίας, το Kaliningrad ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/6/2024) το γραφείο Τύπου του Στόλου.
«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ομάδες πυραυλικών συστημάτων παράκτιας άμυνας Bastion πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις με αντιπλοϊκούς πυραύλους Oniks εναντίον πλασματικών στόχων στη Βαλτική Θάλασσα, προσομοιώνοντας μια υποθετική ναυτική ομάδα του εχθρού», ανέφερε.
Οι καταγραφείς δεδομένων επιβεβαίωσαν την καταστροφή των καθορισμένων στόχων, ανέφερε ο Στόλος.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, κινητοί εκτοξευτές πυραύλων Bastion αναπτύχθηκαν στην καθορισμένη περιοχή με εξοπλισμένες θέσεις μετά από πορεία πολλών χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που ελήφθησαν, τα πληρώματα πυραύλων άλλαξαν κρυφά τις θέσεις βολής τους αφού πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις εναντίον πολεμικών πλοίων του προσομοιωμένου εχθρού, διευκρίνισε.
Το Bastion είναι ένα παράκτιο αμυντικό σύστημα πυραύλων που έχει σχεδιαστεί για να χτυπά εχθρικά πλοία επιφανείας διαφόρων κατηγοριών και τύπων που αποτελούν μέρος αμφίβιων δυνάμεων επίθεσης, νηοπομπών, επιφανειακής δράσης.
Ένας εκτοξευτής πυραύλων Bastion φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Oniks με εμβέλεια 300-500 χιλιόμετρα.
Το διάστημα εκκίνησης είναι 2,5 δευτερόλεπτα.
Ένας πύραυλος Oniks πετά με 2,5 φορές την ταχύτητα του ήχου.

oniks.JPG

Οι ρώσοι διαλύουν τα πάντα με θερμοβαρικά πυρομαχικά για να πέσει άμεσα το Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) εξοπλισμένα με θερμοβαρικά πυρομαχικά σε επιθέσεις στην πόλη Chasiv Yar της περιφέρειας του Donetsk δήλωσε ο Nazar Voloshyn, εκπρόσωπος της ομάδας δυνάμεων της Khortytsia στις 6 Ιουνίου.
Μετά την κατάληψη της Avdiivka τον Φεβρουάριο 2024, οι ρωσικές δυνάμεις έστρεψαν την εστίασή τους προς το Chasiv Yar, μια πόλη σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο, που ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερες επιτυχίες στην περιοχή του Donetsk.
Αν και οι ανανεωμένες επιθέσεις της Ρωσίας στo Kharkiv ήταν η κύρια πηγή προσοχής τις τελευταίες εβδομάδες, οι μάχες για το Chasiv Yar είναι έντονες.
Τα θερμοβαρικά πυρομαχικά «καταστρέφουν και καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους», είπε ο Voloshyn.
Η χρήση τέτοιων πυρομαχικών από τη Ρωσία στο Chasiv Yar εξουδετερώνει κάθε ουκρανική αντίσταση.
Οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται κυρίως στο νότιο τμήμα της πόλης.
Οι Ουκρανοί εξακολουθούν να κρατούν την πόλη, είπε ο Voloshyn, παρά τα συνεχή πλήγματα εδώ και μήνες.
Πριν από την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην πόλη ζούσαν περίπου 12.000 άτομα.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_5_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_5_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_5_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_5_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης