Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσοφοβία… στο κόκκινο - Η Τσεχία βλέπει τη Μόσχα πίσω από εμπρηστική επίθεση σε αστικά λεωφορεία

Ρωσοφοβία… στο κόκκινο - Η Τσεχία βλέπει τη Μόσχα πίσω από εμπρηστική επίθεση σε αστικά λεωφορεία
«Αποτελεί μέρος ενός υβριδικού πολέμου που διεξάγεται εναντίον μας από τη Ρωσία»
Σχετικά Άρθρα
Τη Ρωσία «δείχνει» πίσω από την εμπρηστική επίθεση σε αστικά λεωφορεία στην Πράγα την περασμένη εβδομάδα, ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Fiala.
«Υπάρχουν υποψίες ότι η επίθεση οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε πιθανότατα από τη Ρωσία». «Αποτελεί μέρος ενός υβριδικού πολέμου που διεξάγεται εναντίον μας από τη Ρωσία, από τον οποίο πρέπει να αμυνθούμε και τον οποίο πρέπει να σταματήσουμε. Η Ρωσία προσπαθεί επανειλημμένα να σπείρει αναταραχή, να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε το Σάββατο 8/6 έναν 26χρονο άνδρα σε σχέση με την αποτυχημένη προσπάθεια εμπρησμού και του απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία. Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι ο συλληφθείς ήταν ισπανόφωνος άνδρας από τη Νότια Αμερική. Ανέφερε ότι βρισκόταν στην Τσεχική Δημοκρατία για πέντε ημέρες προτού αποπειραθεί να πυρπολήσει αστικά λεωφορεία το βράδυ της Τετάρτης 5/6. Δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας το σχέδιό του λόγω της εγρήγορσης του προσωπικού στο αμαξοστάσιο της Πράγας, δήλωσε η αστυνομία.
Η ρωσική πρεσβεία στην Πράγα δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης