Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύλλογος Παλαιστινίων αιχμαλώτων: 9.170 όμηροι από τη Γάζα στις δυνάμεις κατοχής έναντι 116 ομήρων που κρατά η Hamas

Σύλλογος Παλαιστινίων αιχμαλώτων: 9.170 όμηροι από τη Γάζα στις δυνάμεις κατοχής έναντι 116 ομήρων που κρατά η Hamas
Σοκάρει ο αριθμός των αιχμαλώτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Παλαιστίνιοι 
Σχετικά Άρθρα

Παρόλο που οι παγκόσμιες δυνάμεις πιέζουν την οργάνωση της Hamas να απελευθερώσει 116 ισραηλινούς ομήρους, υπάρχει ελάχιστη απαίτηση για το Ισραήλ από τις ίδιες δυνάμεις να απελευθερώσει περισσότερους από 9.170 Παλαιστίνιους που έχει αιχμαλωτίσει από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με την Λέσχη Παλαιστινίων Αιχμαλώτων, «οι ισραηλινές αρχές κατοχής, μετά από 250 ημέρες γενοκτονικού πολέμου, συνεχίζουν να κλιμακώνουν συστηματικές εκστρατείες συλλήψεων που έχουν στοχεύσει περισσότερους από 9.170 κρατούμενους από τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, εκτός από χιλιάδες από τη Γάζα».
«Η δύναμη κατοχής έχει διαπράξει φρικτά εγκλήματα» σε βάρος κρατουμένων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 θανάτους, ενώ εκτιμάται ότι «δεκάδες κρατούμενοι από τη Γάζα έχουν πέσει μάρτυρες», ανέφερε την Τετάρτη (12/6/2024) σε ανακοίνωσή της.

Ο σύλλογος επεσήμανε επίσης ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση 310 γυναίκες και τουλάχιστον 640 παιδιά

Επιβεβαίωσε ότι «ο αριθμός των δημοσιογράφων που συνελήφθησαν είναι περίπου 85, με 52 να παραμένουν υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένων 14 δημοσιογράφων από τη Γάζα».
«Μεταξύ των συλληφθέντων, έξι γυναίκες δημοσιογράφοι κρατούνται είτε υπό διοικητική κράτηση είτε με κατηγορίες που η κατοχή υποστηρίζει ως υποκίνηση».
Η λεγόμενη «διοικητική κράτηση» είναι μια βάναυση ισραηλινή στρατιωτική εντολή που επιτρέπει την κράτηση χωρίς κατηγορία, που επεκτείνεται έως και έξι μήνες και μπορεί να ανανεωθεί.
Σχετικά με τα βασανιστήρια των κρατουμένων, ο σύλλογος είπε ότι «οι μέθοδοι κακομεταχείρισης περιλαμβάνουν δίψα, πείνα και στέρηση όλων των βασικών αγαθών ζωής».
«Η εξάπλωση δερματικών ασθενειών μεταξύ των κρατουμένων έχει εμφανιστεί, ιδιαίτερα της ψώρας, λόγω της έλλειψης συνθηκών υγιεινής, ειδικά από τη στιγμή που η διοίκηση της φυλακής απέσυρε τα ρούχα και άφησε κάθε κρατούμενο με μόνο ένα σετ ρούχων», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης