Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Διέλυσε το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ο Netanyahu – Οι επόμενες κινήσεις

Ισραήλ: Διέλυσε το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ο Netanyahu – Οι επόμενες κινήσεις
O Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί διαβουλεύσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα με μια πιο μικρή ομάδα υπουργών του
Στη διάλυση του 6μελούς υπουργικού συμβουλίου πολέμου προχώρησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, κίνηση εν πολλοίς αναμενόμενη, μετά την αποχώρηση του κεντρώου Benny Gantz από την κυβέρνηση συνασπισμού στις 9 Ιουνίου.
Άλλωστε το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ήταν μέρος της κυβερνητικής συμφωνίας που είχαν συνάψει Netanyahu – Gantz, συνεπώς μετά την αποχώρηση του Gantz, δεν υπήρχε και λόγος να διατηρηθεί αυτό το υπουργικό συμβούλιο πολέμου.
Ο Netanyahu φέρεται να προχώρησε σε αυτήν την δήλωση μετά το αίτημα του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Itamar Ben-Gvir να τον συμπεριλάβει στο υπουργικό μετά την παραίτηση Gantz.
Πλέον, πληροφορίες από ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πραγματοποιεί διαβουλεύσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα με μια πιο μικρή ομάδα υπουργών του, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Άμυνας, Yoav Gallant και του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων, Ron Dermer, οι οποίοι ήταν και στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης