Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Fauci: Ο Trump τηλεφωνούσε και ούρλιαζε τις πρώτες μέρες της πανδημίας - Μου είπε ότι κόστισα ένα τρισ. στη χώρα

Αποκάλυψη από Fauci: Ο Trump τηλεφωνούσε και ούρλιαζε τις πρώτες μέρες της πανδημίας - Μου είπε ότι κόστισα ένα τρισ. στη χώρα
O πρώην πρόεδρος ούρλιαζε με άσχημο λεξιλόγιο στον Fauci, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τη λέξη από ... «γ»
Ο πρώην επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci , αποκάλυψε στο νέο του βιλβίο ότι ο πρώην των ΗΠΑ Donald Trump του επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του το 2020, δηλαδή κατά τις πρώτες μέρες της πανδημίας του Covid - 19.
Ειδικότερα, ο Fauci διηγείται σε μια νέα αυτοβιογραφία του ότι ο Trump απέρριψε πολλές προτάσεις του σε ένα τηλεφώνημα μόλις τρεις μήνες μετά την πανδημία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times και του The Daily Beast.
Η Daily Beast αναφέρει δε ότι κατά τις συνομιλίες τους ο πρώην πρόεδρος ούρλιαζε με άσχημο λεξιλόγιο στον Fauci, πολλές φορές χρησιμοποιώντας τη λέξη από ... «γ». , επικαλούμενη το αντίγραφο του βιβλίου που έλαβε το δίκτυο.
«Ο πρόεδρος ήταν θυμωμένος, λέγοντας ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω να του το κάνω αυτό», έγραψε ο Fauci, σύμφωνα με τους Times.
«Είπε ότι με αγαπούσε, αλλά η χώρα ήταν σε δύσκολη θέση και εγώ το έκανα χειρότερο. Πρόσθεσε ότι το χρηματιστήριο ανέβηκε μόνο 600 μονάδες ως απάντηση στα θετικά νέα για το εμβόλιο Φάσης 1 και θα έπρεπε να είχε ανέβει 1.000 μονάδες και έτσι κόστισα στη χώρα «ένα τρισεκατομμύριο δολάρια», φέρεται να είπε ο Fauci.
Οι Times σημείωσαν ότι ο Trump χρησιμοποίησε εξίσου σκληρές εκφράσεις και σε αυτό το τηλεφώνημα, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα.
Το κεφάλαιο του βιβλίου που εξετάζει τη διακυβέρνηση Trump στις πρώτες μέρες της πανδημίας έχει τίτλο, «Με αγαπά, δεν με αγαπά».
«Έχω ένα αρκετά παχύ δέρμα», συνέχισε ο Fauci, σύμφωνα με τους Times.
«Αλλά το να σου φωνάζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, όσο κι αν σου λέει ότι σε αγαπάει, δεν είναι διασκεδαστικό», εξήγησε.
Οι Times ανέφεραν ότι περίπου 70 σελίδες είναι αφιερωμένες στις συνομιλίες κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν στην εξουσία.
Το βιβλίο του Fauci, «On Call: A Doctor’s Journey in Public Service», είναι 480 σελίδων και θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.
Αντανακλά τις εμπειρίες της ζωής του, συμπεριλαμβανομένης της θητείας του σε επτά προέδρους των ΗΠΑ, ξεκινώντας από την κυβέρνηση Reagan.
Διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Ο Fauci βρέθηκε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19.
Έκτοτε έχει μπει στο στόχαστρο της κριτικής από πολλούς Ρεπουμπλικάνους που τον εγκαλούν για τη διαχείριση της πανδημίας.
Υπερασπίστηκε τις πολιτικές του ενώπιον μιας ακρόασης της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές διερευνούσαν τα πεπεραγμένα των αμερικανικών κυβερνήσεων κατά τη φάση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης