Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει καλή αντίδραση – Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει καλή αντίδραση – Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά όχι με ενθουσιασμό. Ο CAC 40 ενισχύεται μόλις 0,37% και ο DAX 0,50%. Καλύτερα ξεκινήσαμε εμείς και έχουμε άνοδο περίπου 0,8% με καλές συναλλαγές σχετικά. Σχεδόν όλες οι μετοχές του FTSE 25 κινούνται ανοδικά. Ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Motor Oil και Εθνική. Το βλέμμα παραμένει στο εξωτερικό και όποια μεταβλητότητα θα μας επηρεάσει. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ξεχωρίζει και από χθες είχε καλύτερη συμπεριφορά. Ακολουθούν όμως και οι άλλες συστημικές.

ΔΕΗ: Προσπάθεια αντίδραση και από τη συγκεκριμένη, η οποία έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δυνατή αντίδραση και με καλό όγκο συναλλαγών. Έχει και μία μεγάλη διανομή στις επόμενες μέρες. Στα 2,40 ευρώ και στο +2,13% με όγκο πάνω από 44 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα και τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,08 ευρώ από 0,06 ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο. Τα EBITDA ανήλθαν στα 18,6 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 25,4%. Τη θυμήθηκαν πάλι όπως γίνεται κάθε φορά που βγάζει αποτελέσματα και ενισχύεται άνω του 3% και με υψηλό όγκο.

AS COMPANY: Χθες, μετά το κλείσιμο της αγοράς, ανακοίνωσε αυτό που γράφαμε από το πρωί και κάτι παραπάνω. Ουσιαστικά ανακοίνωσε πως είναι σε προχωρημένες συζητήσεις, αλλά η επέκταση των δραστηριοτήτων είναι ήδη στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης, η οποία θα γίνει μεθαύριο. Ελπίζουμε να μας δώσει η διοίκηση περισσότερες πληροφορίες για τζίρους κ.α. από τα προϊόντα Chicco, Boppy, Bebe Comfort και Safety First. Είναι η πρώτη κίνηση αξιοποίησης των υψηλών ταμειακών διαθεσίμων προς ενίσχυση των μεγεθών. Έχει τοποθετήσει και κεφάλαια σε ακίνητα, αλλά αυτά θα αξιοποιηθούν μελλοντικά.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Στις 25 Ιουνίου οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 2,21 ευρώ ανά μετοχή. Η απόδοση με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι 47,2%. Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί η εταιρεία θα συγχωνευτεί με την BriQ και αναμένεται η σχέση ανταλλαγής. Επίσημη σχέση ανταλλαγής δεν έχει δοθεί, αφού θα γίνει η αξιολόγηση με τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, όπως έχει ανακοινωθεί. Το ταμπλό ωστόσο δείχνει κάτι.

GALAXY MEZZ: Στη γενική συνέλευση ειπώθηκε πως η διοίκηση δεν ξέρει πότε θα εισπραχθούν τα κουπόνια που οι πληρωμές έχουν αναβληθεί και πως είναι θέμα των servicers. Γνωστό αυτό. Η επιστροφή κεφαλαίου των 0,09 ευρώ θα γίνει στο τέταρτο τρίμηνο. Αναφορικά με τη μείωση της ονομαστικής αξίας και αν μπορεί να επαναλάβει μία αντίστοιχη διανομή του χρόνου, θα το εξετάσει και ίσως δώσει μέρισμα ή κάνει ένα συνδυασμό μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου. Παράπονα έκαναν κάποιοι επενδυτές για τις οικονομικές καταστάσεις και τις ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά και την πληροφόρηση συνολικά που δεν είναι ανάλογη των άλλων ΜΕΖΖ. Η διοίκηση απάντησε πως είναι σε επικοινωνία με τον servicer και προσπαθεί να έχει περισσότερη πληροφόρηση. Πολλές ήταν οι ερωτήσεις των μετόχων.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Μια δυνατή εντολή άνοιξε τη μετοχή στα 2,85 ευρώ και με άνοδο 7,55%. Στη συνέχεια βγήκαν χαμηλότερα οι πωλητές και την πήγαν στα 2,73 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης