Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απολογούνται οι fake «κατήγοροι» του Ορέστη Ομράν, για την προεκλογική λάσπη που ακρίτως πέταξαν

Απολογούνται οι fake «κατήγοροι» του Ορέστη Ομράν, για την προεκλογική λάσπη που ακρίτως πέταξαν
Τα μέσα που αναπαρήγαγαν το από 07.06.2024 ψευδούς δημοσιεύματος του ιστότοπου ieidiseis.gr, ζήτησαν συγγνώμη για την έκθεση της προσωπικότητάς του, την βλάβη την οποία υπέστη εξαιτίας της ανακρίβειας του δημοσιεύματος και την λανθασμένη αναπαραγωγή ψευδών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών
Στην απολογία των μέσων που ακρίτως είχαν αναπαράγει ψευδείς πληροφορίες ότι έχει καταδικαστεί για λογοκλοπή υποχρέωσε ο Ορέστης Ομράν, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τα όσα είχε αναφέρει στο Bankingnews (BN), περί στοχοποίησης του.
Τα μέσα που αναπαρήγαγαν το από 07.06.2024 ψευδούς δημοσιεύματος του ιστότοπου ieidiseis.gr, ζήτησαν συγγνώμη για την έκθεση της προσωπικότητάς του, την βλάβη την οποία υπέστη εξαιτίας της ανακρίβειας του δημοσιεύματος και την λανθασμένη αναπαραγωγή ψευδών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών.
Μετεκλογικά πλέον, τα περισσότερα μέσα που ακρίτως και σε ορισμένες περιπτώσεις δολίως αναπαρήγαγαν ψευδείς πληροφορίες, μιλούν για έναν αξιοσέβαστο νομικό επιστήμονα και δικηγόρο με ιδιαιτέρως σημαντικό συγγραφικό έργο, διεθνώς αναγνωρισμένη επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία και αξιοσέβαστο πολιτικό που δεν έχει καμία εμπλοκή με την ποινική δικαιοσύνη και αποτελεί από κάθε άποψη ένα παραγωγικό μέλος της ελληνικής κοινωνίας.

Δείτε εδώ το εξώδικο του κ. Ομράν
ΕΞΩΔΙΚΗ_ΔΙΑΜΑΤΥΡΙΑ.pdf

Τι είχε αναφέρει ο Ορέστης Ομράν στο ΒΝ

Τη δική του απάντηση
μέσω του Bankingnews μετά το σάλο που ξέσπασε από δημοσίευμα ιστοσελίδας για φερόμενη καταδίκη του αναφορικά με λογοκλοπή, δίνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος, Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης.
Ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για «χυδαία στοχοποίηση» και «άθλια συκοφαντία», ενώ ξεκαθαρίζει πως το «ποινικό του Μητρώο είναι πεντακάθαρο».
Παράλληλα, εκτοξεύει πυρά κατά της αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, τον στοχοποιεί την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, ενώ προαναγγέλλει πως θα κινηθεί νομικά.
Η υπόθεση ξεκίνησε μια ανάσα πριν την κάλπη της 9ης Ιουνίου για τις Ευρωεκλογές, όταν δημοσίευμα ιστοσελίδας μίλησε για αμετάκλητη απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για φερόμενη καταδίκη περί λογοκλοπής και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Ομράν Κουκουβιτάκη μέσω του BN

«Η χυδαία στοχοποίησή μου για ένα ανύπαρκτο θέμα είτε κρύβει δόλο, είτε άγνοια, είτε και τα δύο ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει καμία ποινική δίκη, πόσω μάλλον ποινική καταδίκη, όπως ψευδώς αφήνει να εννοηθεί το δημοσίευμα που έσπευσε να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε για την συγκεκριμένη, ούτε για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.
Το Ποινικό Μητρώο μου είναι πεντακάθαρο
» απαντά ο υπ. ευρωβουλευτής.
«Μέσα στους 2,5 μήνες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, αυτή είναι η δεύτερη φορά που μου επιτίθενται με ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Την πρώτη φορά μου ζήτησαν συγγνώμη και δημοσίευσαν την απάντησή μου.
Τώρα, την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, στις 6 το πρωί, μια ιστοσελίδα προχωρά σε μια άθλια συκοφαντία, και δύο ώρες αργότερα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδει δελτίο τύπου με βάση αυτό το δημοσίευμα και επιτίθεται σε μένα και στο κόμμα μου με τις γνωστές τραμπικές μεθόδους που προσφάτως έχει εισαγάγει ο αρχηγός τους.
Και ερωτώ: Είναι τυχαίο που στοχοποιούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου;
Ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει. Αποτελεί λοιπόν τίτλο τιμής για μένα να με κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, επειδή προφανώς δεν αντέχει την καθημερινή ισοπέδωση που υφίστανται τα στελέχη του στο δημόσιο διάλογο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι αυτονόητο ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου» καταλήγει ο Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης.

Το δημοσίευμα 

Θρίλερ λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μετά από δημοσίευμα ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση.
Όπως αναφέρθηκε στο δημοσίευμα ιστοσελίδας, ο υποψήφιος της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, με την απόφαση 3504/2019, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαπίστωσε ότι οικοποιήθηκε αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου που οικειοποιήθηκε, υπογράφοντας ο ίδιος ως δήθεν δικά του.
«Η υπόθεση εκδικάστηκε και από το Εφετείο Αθηνών το οποίο τον καταδίκασε ερήμην και έκτοτε δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο κατά αυτής. Εξ ου και η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη» αναφέρει το επίμαχο άρθρο.
Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, είχε ζητήσει αναβολή της εκδίκασης στο Εφετείο ισχυριζόμενος ότι οι νέοι δικηγόροι του είχαν πρόσφατα αναλάβει την υπόθεσή του αλλά το Εφετείο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης ερήμων του κατηγορουμένου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ιστορία φαίνεται να ξεκίνησε στα τέλη του 2015, όταν ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν μαζί με έναν συνεργάτη του, έβαλαν αγγελία μέσω της οποίας ζητούσαν επιστημονικό συνεργάτη με αντικείμενο τη σύνταξη ενός συλλογικού έργου με τίτλο «Protection an Challenges of Trade Secrets in the European an International legal order».
Ένας δικηγόρος, που τότε ζούσε στο Βερολίνο, ανταποκρίθηκε στην αγγελία τον Ιανουάριο του 2016. Κατέληξαν σε συμφωνία για τη συγγραφή δύο από τα επτά κεφάλαια του συλλογικού έργου και θα αναφερόταν το όνομά του ως συγγραφέα των συγκεκριμένων κεφαλαίων στο έργο.
Ο Ορέστης Ομράν και ο συνεργάτης του «εξαφανίστηκαν». Για περισσότερο από έναν χρόνο δεν απαντούσαν στα email που έστελνε ο δικηγόρος που προσέλαβαν μέσω της αγγελίας.
Τελικά, τον Μάιο του 2017, εμφανίστηκαν και τον ενημέρωσαν ότι τον επόμενο μήνα επρόκειτο να παραδώσουν το συλλογικό έργο προς δημοσίευση από τον εκδοτικό οίκο «Oxford Univercity Press».
Λίγο καιρό μετά, όμως, ο δικηγόρος - συγγραφέας των δύο κεφαλαίων - ανακάλυψε ότι ο Ορέστης Ορμάν είχε δημοσιεύσει άρθρο που εμφανιζόταν ο ίδιος ως συγγραφέας.
Η υπόθεση έφτασε τελικά στα δικαστήρια και το Πρωτοδικείο με την απόφαση 3504/2019 του Πρωτοδικείου απεφάνθη ότι ο Ορέστης Ομράν οικειοποιήθηκε δολίως αποσπάσματα από επιστημονικό κείμενο τρίτου, τα οποία ενσωμάτωσε σε άρθρο που δημοσίευσε ως δικό του το 2017, καταλήγει η δημοσίευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αποπομπή

Την αποπομπή του «καταδικασμένου Ορέστη Ομράν από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ» ζήτησε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του.
«Ο Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάστηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του ieidiseis.gr.
Η δόλια – κατά το δικαστήριο - προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύει από τι υλικά είναι φτιαγμένη η δήθεν «αριστεία» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: από ψέμα, θράσος, υποκρισία και παρανομίες.
Αυτονόητα αναμένουμε την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης