Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Εισαγγελέας οδηγεί ξανά σε δίκη τον Πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Ο Εισαγγελέας οδηγεί ξανά σε δίκη τον Πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και του πατρός Αντωνίου

Σχετικά Άρθρα

Να οδηγηθεί σε δίκη ζητά ο πατέρας Αντώνιος για βαριές κατηγορίες που αφορούν σεξουαλικές πράξεις με δύο ανήλικα αγόρια, ζητά για δεύτερη φορά ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός.
Ο εισαγγελικός λειτουργός αποδομεί τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της Κιβωτού που αρνείται τις κατηγορίες, εξηγώντας πως «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)».
Ειδική μνεία κάνει στις βεβαιώσεις που προσκόμισε ο κατηγορούμενος και σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των καταγγελλόντων αναιρούσε τα λεγόμενα του, ο εισαγγελέας σημειώνει πως μπορούν να εκτιμηθούν ελεύθερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου υπό τις εγγυήσεις και προϋποθέσεις του νόμου.

Για την περίπτωση του ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, ο εισαγγελέας σημειώνει:

«Ο κατηγορούμενος καλούσε το αγόρι (γεννηθείς 2009) στον προσωπικό του χώρο εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο, ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου.
Επίσης όταν κοιμόταν ο ανήλικος Β, ο κατηγορούμενος τοποθετούσε το κεφάλι του ανήλικου στα γεννητικά του όργανα και το έτριβε σε αυτά».
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, υπάρχουν δυο μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι ο ένας ανήλικος τους είχε εκμυστηρευτεί όσα κατήγγειλε, ενώ οι ίδιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι σε δομή της Χίου ο παθών πήγαινε το βράδυ στο δωμάτιο του κατηγορούμενου όπου έμενε για αρκετή ώρα και πως το πρωί του πήγαινε το πρωινό του.
«Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου, όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματική αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα» αναφέρει ο κ. Νομικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης