Τελευταία Νέα
Διεθνή

O YΠΕΞ της Ουγγαρίας εκθέτει Borrell - ΕΕ: Όλες οι χώρες της Ένωσης θα στείλουν εκπαιδευτές στην Ουκρανία

O YΠΕΞ της Ουγγαρίας εκθέτει Borrell - ΕΕ: Όλες οι χώρες της Ένωσης θα στείλουν εκπαιδευτές στην Ουκρανία
Η Ουγγαρία θεωρεί την πρωτοβουλία απαράδεκτη, καθώς αυτό θα μπορούσε να γίνει «πρακτικά το πρώτο βήμα προς την αποστολή Ευρωπαίων στρατιωτών στην Ουκρανία»
Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών στην Ουκρανία για την εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση με συναδέλφους από χώρες της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Josep Borrell πρότεινε στις χώρες της ΕΕ να αρχίσουν να εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες στο έδαφος της Ουκρανίας. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη πρόταση, που θα σήμαινε υπέρβαση μιας άλλης κόκκινης γραμμής», τόνισε σχετικά ο Szijjártó με σχόλιο του σε Ούγγρους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.
Σημείωσε ότι η Ουγγαρία θεωρεί μια τέτοια πρωτοβουλία απαράδεκτη, καθώς αυτό θα μπορούσε να γίνει «πρακτικά το πρώτο βήμα προς την αποστολή Ευρωπαίων στρατιωτών στην Ουκρανία».
Η ομιλία του Szijjártó μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι M1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης