Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nasa: Η SpaceX του Musk θα κατασκευάσει διαστημόπλοιο για να διαλύσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Nasa: Η SpaceX του Musk θα κατασκευάσει διαστημόπλοιο για να διαλύσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Τα συντρίμμια του σταθμού αναμένεται να πέσουν στον Ειρηνικό Ωκεανό
Σχετικά Άρθρα

Η NASA ανέθεσε στη SpaceX μια σύμβαση αξίας 843 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός διαστημικού σκάφους που θα εκτροχιάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο τέλος της επιχειρησιακής του ζωής.
Η διαστημική υπηρεσία επέλεξε το SpaceX, που ιδρύθηκε από τον Elon Musk, για να αναπτύξει ένα διαστημόπλοιο που θα απομακρύνει με ασφάλεια και υπευθυνότητα τον ISS από την τροχιά το 2030, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο πτώσης στο έδαφος όπου ζουν άνθρωποι.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της NASA στις 26 Ιουνίου, η εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή του διαστημικού σκάφους, το οποίο στη συνέχεια θα ανήκει στη NASA και θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της αποστολής.
Το δελτίο τύπου σημειώνει ότι το διαστημόπλοιο θα επιτρέψει στη NASA και τους διεθνείς εταίρους της να διασφαλίσουν μια «ασφαλή και υπεύθυνη» αποτροχιά του ISS, ο οποίος αναμένεται να αποσυντεθεί στην ατμόσφαιρα της Γης.
Τα συντρίμμια του σταθμού αναμένεται να πέσουν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο ISS βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη από το 1998 και λειτουργεί επί του παρόντος από διαστημικές υπηρεσίες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τη Ρωσία.
Όλες οι χώρες εκτός από τη Ρωσία έχουν δεσμευτεί να το λειτουργήσουν μέχρι το 2030, ενώ η Ρωσία έχει δεσμευτεί να το κάνει μέχρι το 2028.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης