Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη WSJ: Πού θα καταλήξει η τεράστια περιουσία του θρυλικού Warren Buffett

Αποκάλυψη WSJ: Πού θα καταλήξει η τεράστια περιουσία του θρυλικού Warren Buffett
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway έκανε αποκαλύψεις
Να διευθετήσει τις όποιες λεπτομέρειες έχουν απομείνει με τον μάταιο τούτο κόσμο, προτού εκδημήσει προς άλλες ουράνιες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η νομή μίας από τις μεγαλύτερες περιουσίες της σύγχρονης εποχής, προσπαθεί ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett.
Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway είπε ότι μετά τον θάνατό του σχεδόν όλος ο υπόλοιπος πλούτος του θα πάει σε ένα νέο φιλανθρωπικό καταπίστευμα που θα εποπτεύεται από την κόρη και τους δύο γιους του.
Ο θρυλικός επενδυτής κατέστησε επίσης σαφές ότι η προσφορά του στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, στο οποίο έχει δωρίσει δισεκατομμύρια, θα λάβει τέλος.
«Το Ίδρυμα Gates δεν έχει λαμβάνειν χρήματα μετά τον θάνατό μου», είπε ο Buffett.
Ο δισεκατομμυριούχος της Omaha έχει ήδη παραχωρήσει περισσότερες από τις μισές μετοχές του στην Berkshire, την εταιρεία που ανέλαβε τον έλεγχο το 1965 και έχτισε σε μια ισχυρή μονάδα.
Μετά τον τελευταίο γύρο φιλανθρωπικών συνεισφορών που αποκαλύφθηκε το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου, κατέχει σχεδόν 130 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της εταιρείας.
Τα τρία παιδιά του πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα ποιους φιλανθρωπικούς σκοπούς θα εξυπηρετήσουν στη συνέχεια.
Ο Buffett, ο οποίος είναι 93 ετών, είπε ότι δεν έχει δώσει σαφείς εντολές προς ναυτιλλομένους.
«Τα χρήματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ανθρώπους που δεν ήταν τόσο τυχεροί όσο εμείς», είπε.
«Υπάρχουν οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, και εγώ και τα παιδιά μου, ανήκαμε στο πιο τυχερό 1% ή κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε τους ανθρώπους».
Ο Buffett είπε ότι έχει αλλάξει τη διαθήκη του αρκετές φορές.
Κατέληξε στο τρέχον σχέδιο αφού είδε πώς ωρίμασαν τα παιδιά του με τα χρόνια.
Η Susie Buffett, η οποία είναι 71 ετών, ζει στην Ομάχα και προεδρεύει της Sherwood Foundation, που προωθεί την προσχολική εκπαίδευση και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Προεδρεύει επίσης του Ιδρύματος Susan Thompson Buffett, που πήρε το όνομά της από τη μητέρα της, την πρώτη σύζυγο του Buffett, η οποία πέθανε το 2004.
Ο Howie Buffett, ο οποίος είναι 69 ετών και ζει στο Decatur, Ill., διευθύνει το Ίδρυμα Howard G. Buffett, το οποίο εργάζεται για την επισιτιστική ασφάλεια, τον μετριασμό των συγκρούσεων και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.
Τόσο η Susie όσο και ο Howie Buffett είναι μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του Berkshire.
Ο Peter Buffett, 66, ένας μουσικοσυνθέτης που ζει κοντά στο Κίνγκστον της Νέας Υόρκης, και η σύζυγός του, Jennifer Buffett, ηγούνται του Ιδρύματος NoVo, τα έργα του οποίου περιλαμβάνουν τη συνεργασία με ιθαγενείς κοινότητες.
«Αισθάνομαι πολύ, πολύ καλά για τις αξίες των τριών παιδιών μου και έχω 100% εμπιστοσύνη στο πώς θα κάνουν τα πράγματα», δήλωσε ο Warren Buffett στο Journal.
Η Berkshire είπε την Παρασκευή ότι ο Buffett θα μετατρέψει 8.674 από τις μετοχές της Κατηγορίας Α σε μετοχές Κατηγορίας Β για να κάνει έναν ακόμη γύρο δωρεών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης