Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κονγκό: Οι αντάρτες καταλαμβάνουν βασική πόλη στην ανατολική πλευρά – Σφοδρές μάχες με τον στρατό και την Αστυνομία

Κονγκό: Οι αντάρτες καταλαμβάνουν βασική πόλη στην ανατολική πλευρά – Σφοδρές μάχες με τον στρατό και την Αστυνομία
Σε νέο κύκλο αίματος έχει μπει η ΛΔ του Κονγκό 
Σχετικά Άρθρα

Οι μαχητές της πολιτοφυλακής M23 κατέλαβαν μια στρατηγική πόλη στα ασταθή ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Kanyabayonga βρίσκεται στα χέρια του M23 από το βράδυ της Παρασκευής", δήλωσε ο διοικητικός υπάλληλος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η Kanyabayonga βρίσκεται στο βόρειο μέτωπο της σύγκρουσης στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, η οποία συγκλονίζεται από βία από το 2021, όταν το M23 (Κίνημα 23 Μαρτίου) επανέλαβε την ένοπλη εκστρατεία του στην περιοχή.
Η πόλη θεωρείται μονοπάτι προς τα μεγάλα εμπορικά κέντρα του Butembo και του Beni στα βόρεια.
Η Kanyabayonga φιλοξενεί περισσότερους από 60.000 ανθρώπους καθώς και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν καταφύγει εκεί τους τελευταίους μήνες, εκδιώκοντας τα σπίτια τους από την προέλαση των ανταρτών.
Η πόλη βρίσκεται στην επικράτεια Lubero, την τέταρτη περιοχή στην επαρχία του Βόρειου Kivu στην οποία έχει εισέλθει η ομάδα μετά το Rutshuru, το Nyiragongo και το Masisi.
«Δεν έχουν πια πού να πάνε, είναι ολοκληρωτική ερήμωση, ο πληθυσμός είναι κουρασμένος», πρόσθεσε.

Σφοδρές μάχες

Τοπικές πηγές ανέφεραν την Παρασκευή ότι οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Κονγκό και των ανταρτών εντείνονται γύρω από την πόλη.
Εκείνοι που βρίσκονταν σε πόλεις έξω από την Kanyabayonga ήταν επίσης μάρτυρες μαχών.
«Όλη τη νύχτα ακούγονταν σφαίρες», είπε ένας νέος στην Kayna που βρίσκεται περίπου 17 χιλιόμετρα (10 μίλια) βόρεια της Kanyabayonga.
«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που παρέχουν υποστήριξη στους εκτοπισμένους έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους για λόγους ασφαλείας», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης