Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ψηφίζει» Le Pen το ευρώ – Σκαρφάλωσε στα 1,07 ευρώ μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

«Ψηφίζει» Le Pen το ευρώ – Σκαρφάλωσε στα 1,07 ευρώ μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών
Εκτός από τη γαλλική πολιτική, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Στα επίπεδα των 1,07 ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου το ευρώ, μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών τα οποία έδειξαν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα της Marine Le Pen δεν αποκλείεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις γαλλικές εκλογές.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αναλυτών, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πιθανόν να μην χρειαστεί να υπομείνει ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο, εάν κάποιο κόμμα αποκτήσει την πλειοψηφία.
Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των γαλλικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο, ενώ αυτά των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών που έδειξε την Εθνική Συσπείρωση της Le Pen μπροστά από την κεντρώα συμμαχία του Προέδρου Emmanuel Macron, αν και λιγότερο άνετα από ό,τι προέβλεπαν ορισμένες δημοσκοπήσεις.
Μια πολύ ισχυρή εμφάνιση για το κόμμα της Le Pen θα είχε αυξήσει τις πιθανότητες επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής στη Γαλλία, της οποίας το έλλειμμα υπερβαίνει ήδη αυτό που επιτρέπεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκτός από τη γαλλική πολιτική, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να επιβεβαιώσουν «κάποια αίσθηση σταθερότητας για την οικονομία της ευρωζώνης μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων», σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών της Γαλλίας θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης