Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Powell – Πάνω από τις 5.500 μον. για πρώτη φορά ο S&P με +0,62%

Άνοδος στη Wall μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Powell – Πάνω από τις 5.500 μον. για πρώτη φορά ο S&P με +0,62%
Θετικά πρόσημα...
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, με τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 να κλείνει για πρώτη φορά πάνω τις 5.500 μον. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,41% στις 39.331 μον., ο δείκτης S&P 500 κέρδισε +0,62% στις 5.509 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,84% στις 18.024 μον.
fdsafsdaasfdsdfa.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 10,2% μετά την ανακοίνωση πως ολοκλήρωσε τις παραδόσεις 443.956 οχημάτων στο β' τρίμηνο, ενώ η συνολική της παραγωγή ανήλθε σε 410.831 οχήματα. Οι αναλυτές ανέμεναν 439.000 παραδόσεις το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet Street Account.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στον πληθωρισμό, αλλά είπε ότι θέλει να δει περισσότερα δεδομένα και αποδείξεις ότι η οικονομία ψυχραίνεται, πριν αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.
Προς το παρόν, η απόδοση των μετοχών στους κύριους δείκτες παραμένει σε υγιές επίπεδο, σύμφωνα με τον Kevin Gordon, ανώτερο επενδυτικό αναλυτή στην Charles Schwab.
«Νομίζω ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα πιθανότατα το κλειδί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε στο CNBC.

Στα μάκρο, ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Μάιο κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.
Όπως μεταδίδει το AP, τον Μάιο οι ανοικτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,1 εκατομμύρια από 7,9 εκατομμύρια τον Απρίλιο.
Το 2022 οι ανοικτές θέσεις εργασίας είχαν σκαρφαλώσει στο επίπεδο ρεκόρ των 12 εκατομμυρίων. Τώρα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021.
Ωστόσο, οι ανοικτές θέσεις εργασίας παραμένουν υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν την πανδημία.
Ο αριθμός των ανθρώπων που απολύθηκαν από την εργασία τους αυξήθηκε, εν τω μεταξύ, στα 1,65 εκατομμύρια από 1,5 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης