Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία ετοιμάζει περιορισμούς ηλικίας στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Πώς θα μπουν οι… κόφτες για την προστασία των παιδιών

Η Νορβηγία ετοιμάζει περιορισμούς ηλικίας στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – Πώς θα μπουν οι… κόφτες για την προστασία των παιδιών
Ο περιορισμός ηλικίας θα επιβάλλεται αυστηρά με χρήση ηλεκτρονικής αναγνώρισης
Σχετικά Άρθρα

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Store ανακοίνωσε την εισαγωγή ηλικιακών περιορισμών στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το NRK.
Αυτό το φθινόπωρο, η κυβέρνηση θα θέσει ένα απόλυτο όριο ηλικίας για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν και η ακριβής ηλικία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Ο περιορισμός ηλικίας θα επιβάλλεται αυστηρά με χρήση ηλεκτρονικής αναγνώρισης, η οποία θα διασφαλίζει ότι οι χρήστες συμμορφώνονται με το όριο ηλικίας.
Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί.
Το περιεχόμενο που στοχεύει παιδιά και νέους πρέπει να ρυθμίζεται αυστηρότερα, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης.
Αυτό ισχύει επίσης για λειτουργίες που προωθούν τον εθισμό, όπως η αυτόματη αναπαραγωγή και οι αλγοριθμικές προτάσεις.
Ο Store το περιγράφει ως μια μάχη αξιών – μια μάχη ενάντια στους αλγόριθμους που στέλνουν τα παιδιά και τους νέους σε έναν ατελείωτο κύκλο βίντεο κλιπ και μπορεί να τους εκθέσουν σε εντυπώσεις από τις οποίες, κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε να προστατεύονται.
Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από την απόφαση της κυβέρνησης αυτό το φθινόπωρο μέχρι τη δημιουργία μιας τεχνικής πλατφόρμας για τον έλεγχο της ηλικίας και λέει ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά αυτή τη διαδικασία στην ΕΕ και σε άλλες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης