Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί προτείνουν ευρω-πραξικόπημα κατά του Orban - «Καθαιρέστε την Ουγγαρία από την προεδρία της ΕΕ!»

Οι Γερμανοί προτείνουν ευρω-πραξικόπημα κατά του Orban - «Καθαιρέστε την Ουγγαρία από την προεδρία της ΕΕ!»
«Είναι σκάνδαλο ότι ο Orban καταχράται επαίσχυντα την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ» λένε γερμανοί αξιωματούχοι της Bundestag
Ο Michael Roth Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Bundestag και στέλεχος του SPD, πιστεύει ότι η Ουγγαρία πρέπει να εγκαταλείψει την προεδρία της στο Συμβούλιο της ΕΕ λόγω της επίσκεψης του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban στη Μόσχα.
«Είναι σκάνδαλο ότι ο Orban καταχράται επαίσχυντα την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και πηγαίνει στο Κρεμλίνο χωρίς εντολή. Υπονομεύει τις βασικές αρχές της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Είτε η ουγγρική κυβέρνηση θα σέβεται τον τρέχοντα ρόλο της στην ΕΕ είτε πρέπει να παραιτηθεί από την Προεδρία», έγραψε ο Ροθ στο X (πρώην Twitter).


Επισημάινεται ότι στις 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο Κρεμλίνο συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Orban, οι οποίες διήρκεσαν κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες.
Πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών, στις οποίες συμμετείχαν οι επικεφαλής των Υπουργείων Εξωτερικών και των δύο χωρών.
Παρόντες από τη ρωσική πλευρά ήταν επίσης οι βοηθοί του προέδρου Yuri Ushakov και Vladimir Medinski.
Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου που διακόπηκαν βίαια και αδικαιολόγητα από τη Δύση.
Την 1η Ιουλίου, η προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ πέρασε στην Ουγγαρία για έξι μήνες.
Ακολούθως, ως επικεφαλής της προεδρεύουσας χώρας, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Εκεί, ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσφερε στον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου όρους για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αλλά εκείνος τους απέρριψε, όπως αναφέρθηκε στο γραφείο του.
Ο ίδιος ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξήγησε ότι εκπροσώπησε την Ευρώπη, στα συμφέροντα της οποίας εγγράφεται δομικά η ειρήνη, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης