Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με χαμηλό τζίρο – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με χαμηλό τζίρο – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Περιμένουν τις εξελίξεις στη Γαλλία οι επενδυτές, ενώ στις ΗΠΑ περιμένουν την κατάθεση του προέδρου της FED. Η δική μας αγορά άνοιξε οριακά υψηλότερα, αλλά γύρισε χαμηλότερα και ακολουθεί τις ξένες. Ο τζίρος παραμένει περιορισμένος. Ξεχωρίζει και πάλι η HelleniQ στο ξεκίνημα και λίγο η Πειραιώς. Αναζητούνται μερικές ακόμα να ξεχωρίσουν μήπως και ισορροπήσει η αγορά.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Όσοι σήμερα, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, έχουν μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς, Jumbo, HelleniQ Energy και AS Company, θα πάρουν το μέρισμα. Αύριο οι εν λόγω μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Δείτε σε άλλο θέμα στη στήλη, τι κόβει η κάθε μία και τη μερισματική απόδοση.

ΕΛΠΕ: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν και σήμερα. Πάει για έβδομη συνεχόμενη ανοδική και αύριο κόβει το μέρισμα των 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επενδυτική βαθμίδα έχει δώσει η Moody’s. Χαλαρά ξεκίνησαν οι συστημικές και ίσως να οφείλεται στην υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών. Συνεχίζει να ξεχωρίζει η Πειραιώς, η οποία μάλλον αφού τελείωσαν τα δυο funds που έβγαλαν αναγκαστικές πωλήσεις και είχε γράψει αποκλειστικά η στήλη, βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Απαιτείται βέβαια συνέχεια για να φτάσει ξανά στα 4 ευρώ. Η Εθνική έχει μικρή άνοδο, ενώ πιέζονται οι άλλες δύο συστημικές.

LAMDA: Πάλι κάτω από τα 7 ευρώ η μετοχή.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Συνεχίζει να είναι μεταξύ των ελάχιστων εταιρειών που ενημερώνει ταχύτητα την επενδυτική κοινότητα. Μόλις 8 μέρες μετά τη λήξη εξαμήνου έδωσε στοιχεία για τζίρο. Αυτός είναι λίγο μειωμένος στα 31,7 εκατ. ευρώ αλλά για το σύνολο του έτους αναμένει αύξηση λόγω νέων συνεργασιών, ενώ βλέπει και βελτιωμένη κερδοφορία. Πολύ καλή η πορεία των πωλήσεων των επώνυμων προϊόντων.

INTERLIFE: Επίσης γρήγορη και η δική της ενημέρωση. Πέτυχε στο εξάμηνο αύξηση παραγωγής 8,82% στα 51,11 εκατ. ευρώ. Ο στόχος της διοίκησης είναι φέτος να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ και φαίνεται πως είναι σε καλό δρόμο.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Ο Δ.Πολύχρονος, CEO, ανακοίνωσε πως αγόρασε 10 χιλ. μετοχές συνολικής αξίας 9.972,89 ευρώ. Η στήλη υποθέτει πως πρόκειται για μετοχές που το προηγούμενο διάστημα αγόραζε ο ειδικός διαπραγματευτής. Δηλαδή, αν γίνεται έτσι, το market making μιας μετοχής, τι να σχολιάσουμε. Δεν μπορούσε ο market maker να κρατήσει 10 χιλ. μετοχές; Η στήλη το έχει γράψει στο παρελθόν. Ο συγκεκριμένος θεσμός στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο. Τσάμπα πληρώνουν οι επιχειρηματίες. Το χειρότερο είναι πως ο Γ.Κοντόπουλος δεν γνωρίζει τη λειτουργία του και με το νέο κανονισμό θα υποχρεώσει όσες έχουν χαμηλή διασπορά να έχουν 2 ειδικούς διαπραγματευτές. Ας κοιτάξει λίγο τα αποτελέσματα εταιρειών που ήδη έχουν…

INTRACOM: Από τα μικρά που δείχνουν ότι θέλουν να ξεχωρίσουν σήμερα, αν το κλίμα το επιτρέψει. Στα 3,41 ευρώ και στο +0,89%.

REVOIL: Ησυχία στη μετοχή μετά τα πακέτα και τις πληροφορίες για είσοδο του εφοπλιστή Ηλιόπουλου. Πέριξ των 2 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ υποχώρησαν και οι όγκοι συναλλαγών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης