Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούκας κατά Ανδρουλάκη: Μπορώ να είμαι υποψήφιος του κόμματος ως εκλεγμένος Δήμαρχος; Περιμένω απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Δούκας κατά Ανδρουλάκη: Μπορώ να είμαι υποψήφιος του κόμματος ως εκλεγμένος Δήμαρχος; Περιμένω απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Κορυφώνεται η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ

Σχετικά Άρθρα

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να απαντήσει εάν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάλει κωλύματα στην υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα είναι δήμαρχος Αθηναίων, καλεί ο Χάρης Δούκας.
Με ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη 9 Ιουλίου στον Real FM, ο κ. Δούκας μίλησε για τη διεκδίκηση από πλευράς του της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε πως «ο χρόνος της δράσης και της ευθύνης ορίζεται από την ίδια τη ζωή», απαντώντας για τη χρονική στιγμή που έθεσε την υποψηφιότητά του, δεδομένου ότι μόλις λίγους μήνες νωρίτερα έγινε δήμαρχος.
Επί του θέματος πρόσθεσε ότι «είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τον χώρο, βλέπω ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και απέναντι στο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης που στην πραγματικότητα δίνει πάρα πολλά σε πάρα πολύ λίγους και πολύ λίγα στους υπόλοιπους, που δεν στηρίζει την αποκέντρωση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βγαίνω μπροστά και μιλάω καθαρά.
Θα μπορούσα να το κάνω αυτό και να μην είμαι υποψήφιος πρόεδρος;
Τότε θα ήμουν απλά ένας κρυπτόμενος ή λαγός.
«Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω, αναμετρώμαι με την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνω, γι’ αυτό και θέτω υποψηφιότητα μέσα σε ξεκάθαρο νέο πλαίσιο, το οποίο λέει ότι απέναντι στο επιτελικό κράτος της ΝΔ που είναι άδικο, προτάσσουμε την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.
Μιλάμε για λογοδοσία, για δημοκρατία, για αναδιανομή για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών».
«Κατέθεσα την υποψηφιότητά μου στην Κεντρική Επιτροπή παρουσία του προέδρου», τόνισε, όταν ρωτήθηκε για το άρθρο 36 του καταστατικού του κόμματος και πρόσθεσε:
«Μέχρι τώρα τέτοιου είδους κωλύματα έβαζαν η ΝΔ, ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Πολάκης. Υπάρχει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ που έχει βάλει τέτοια κωλύματα;
Αν υπάρχει, τότε πρέπει να βγει να απαντήσει ο πρόεδρος».
Ακόμη, σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε ότι «στη Βουλή και στον Δήμο βάζουμε μια ξεκάθαρη ατζέντα και θέλουμε να λύσουμε προβλήματα.
Δεν αναμετρώμαι ούτε με τον κ. Κασσελάκη ούτε με τον κ. Μητσοτάκη.
Αναμετρώμαι με τα προβλήματα των πολιτών.
Όποιος συμφωνεί με τις λύσεις, με μεγάλη μου χαρά να τις στηρίξει».

Συλλογή υπογραφών

Νωρίτερα μέσα στην Τρίτη (9/7), ο Χάρης Δούκας έκανε γνωστό ότι είναι στον «αέρα» η διαδικτυακή πλατφόρμα του για τη συγκέντρωση υπογραφών ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.
«Ν’ αλλάξουμε εμείς, ν’ αλλάξουμε την χώρα. Σ΄ αυτό το κάλεσμα να μην μείνει κανένας πίσω», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και ζητά «όλοι μαζί να στηρίξουμε την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, στην Ελλάδα της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Κοινωνικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης