Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα μερίσματα έβαλαν φρένο στην άνοδο – Μειώνονται οι ενεργοί επενδυτές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα μερίσματα έβαλαν φρένο στην άνοδο – Μειώνονται οι ενεργοί επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αποκοπές μερισμάτων σε τρεις εισηγμένες του FTSE 25 επηρέασαν όπως αναμενόταν. Επιπλέον, οι τράπεζες είχαν μια αδυναμία, ενώ επηρέασε και η πτώση των Motor Oil, Viohalco και ΟΠΑΠ. Οι ξένες αγορές είχαν άνοδο. Ο τζίρος και πάλι σε… καλοκαιρινά επίπεδα. Στις 1.444 μονάδες και στο -0,48%. Σημειώνουμε πως τον Ιούνιο, όπως το περιμέναμε, η συμμετοχή των επενδυτών ήταν σημαντικά μειωμένη όπως φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία. Είχε ατονήσει η αγορά και φάνηκε και στα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΧΑΕ. Από 28 χιλ. ενεργοί επενδυτές πέσαμε κάτω από τις 22 χιλ. Επίσης οι ξένοι ήταν πωλητές. Και αυτό αναμενόμενο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ένα ακόμη υψηλό 24 και πλέον ετών έγραψε η μετοχή με την αποτίμηση να ενισχύεται περαιτέρω και να ανέρχεται στα 1,82 δισ. ευρώ. Βοήθησε και η Axia με την έκθεσή της, αλλά και με τις προηγούμενες άλλων χρηματιστηριακών μάλλον το περιθώριο ήταν σημαντικό, έτσι κι αλλιώς. Προφανώς βοηθάει και η πώληση της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία της δίνει αρκετά μετρητά και… δύναμη πυρός. Στα 17,60 ευρώ και στο +2,33%…

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Τέσσερις μετοχές έκοψαν μέρισμα, τρεις από τον FTSE 25 και μία από τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Οι δύο από τις τρεις του FTSE 25 πήγαν αρκετά καλύτερα έναντι της τρίτης. Δηλαδή Πειραιώς πήγε εξαιρετικά και ίσως αυτό να έχει να κάνει με την καλή συμπεριφορά που είχε στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έχασε περίπου το μισό μέρισμα. Λιγότερο έχασε και η HelleniQ Energy, αλλά στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν στο χαμηλό ημέρας, ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης πήγαινε καλύτερα. Η Jumbo το έχασε όλο και κάτι ακόμα. Η AS Company που επίσης διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα δεν το έχασε όλο.

ΤΙΤΑΝ: Στα 30 ευρώ η μετοχή. Να θυμίσουμε πως η στήλη πριν βγει η είδηση της εισαγωγής της θυγατρικής στις ΗΠΑ εκεί κάπου θεωρούσε πως ήταν η δίκαιη τιμή. Η άνοδος είναι μεγάλη καθώς την παρακολουθούμε από τα Τάρταρα. Τώρα βέβαια οι αναλυτές δίνουν ακόμα πιο ψηλά τη δίκαιη τιμή αφού οι εταιρείες στο εξωτερικό παίζουν με υψηλότερους δείκτες αποτίμησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μια αδυναμία την είχαν και πάλι…

ΑΔΜΗΕ: Αρκετή κουβέντα το τελευταίο διάστημα για τους κύπριους αδελφούς και μάλλον στο συγκεκριμένο θέμα τους παραχαϊδεύουμε. Να πιέζει η Ελλάδα, άντε λογικό, αλλά να έχουμε φτάσει να πιέζει και η Κομισιόν για έργο που χρηματοδοτεί και να κάνουν τους δύσκολους; Μάλλον θα πρέπει γρήγορα να κάνουν στροφή και να αλλάξουν απόφαση. Πληροφορίες λένε πάντως ότι ίσως δούμε σύντομα αλλαγή… Οι εξελίξεις πάντως επηρεάζουν τη μετοχή. Όχι ότι ήθελε ιδιαίτερο λόγο η μετοχή για υπόαπόδοση, αλλά λέμε τώρα…

LAMDA: Η γνωστή διαδρομή και πάλι σε εξέλιξη.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Από χθες φάνηκε πως κάτι γίνεται. Σήμερα με όγκο κατέγραψε ισχυρή άνοδο. Στα 14,30 ευρώ και στο +19,17% με 47 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης έφερε και πάλι αγοραστές στη μετοχή με αποτέλεσμα να ξεπεράσει ξανά τα 0,90 ευρώ και με καλές συναλλαγές, σε μία συνεδρίαση με απώλειες αλλά και ελάχιστο ενδιαφέρον για μικρομεσαίες εταιρείες. Στα 0,9150 ευρώ και στο +4,81%. Φαίνονται οι μετοχές όπου υπάρχουν δυνατοί παίκτες. Μην τα ξαναγράφουμε.

ΜΕΖΖ: Καλή μέρα και σήμερα για τις μετοχές της κατηγορίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης