Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Coca Cola και Jumbo δεν άφησαν το γενικό δείκτη να πιάσει τις 1.450 μονάδες – Τα μικρά που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Coca Cola και Jumbo δεν άφησαν το γενικό δείκτη να πιάσει τις 1.450 μονάδες – Τα μικρά που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο περίμεναν σήμερα οι αγορές και βγήκαν καλύτερα των εκτιμήσεων. Όμως δεν βοήθησαν της αγορές, έδωσαν κάποια μεταβλητότητα και στη δική μας, ενώ πήγε αμέσως ο Γ.Δ. σε υψηλό ημέρας, στη συνέχεια έχασε όλη σχεδόν την άνοδο και παραλίγο να πάει και στο μείον. Τελικά με χαμηλές συναλλαγές έκλεισε με άνοδο 0,11%. Υπήρξαν αρκετά βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν και μερικά μικρομεσαία.

JUMBO: Αρκετή πίεση βγήκε στη μετοχή μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, με την οποία έκανε γνωστή την πορεία των πωλήσεων του Ιουνίου, αλλά χαμήλωνε την ίδια ώρα και τις προσδοκίες για το σύνολο του έτους. Με όγκο 290 χιλ. τεμάχια πήγε στα 25,14 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας. Απώλειες 4,19%.

AEGEAN: Η συγκεκριμένη επίσης δημοσίευσε επιβατική κίνηση δευτέρου τριμήνου, η οποία έδειξε ότι τα πράγματα πάνε εξαιρετικά. Η στήλη έχει γράψει την εκτίμησή της για την πορεία του τουρισμού φέτος και πως αναμένει να πάει πάλι εξαιρετικά. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές που βλέπουμε στα εισιτήρια μάλλον προϊδεάζουν για ένα πολύ καλό εξάμηνο και γιατί όχι και χρήση. Στα 12,18 ευρώ και στο +1,92% με καλό όγκο πάνω από 150 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Η γνωστή διαδρομή σε εξέλιξη αλλά κάποια στιγμή θα φύγει πάνω και δε θα γυρίσει. Σήμερα είδαμε μεγάλο όγκο και δυνατή κίνηση με αποτέλεσμα να γράψει υψηλό 12 μηνών η μετοχή. Στα 7,30 ευρώ και στο +4,58% με υψηλό ημέρας τα 7,35 ευρώ και όγκο 385 χιλ. τεμάχια. Λέτε;

ΟΠΑΠ: Άντε να αλλάξει επίπεδο και η συγκεκριμένη! Στα 15,58 ευρώ και στο +2,43%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: Μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχώρισαν και αυτή και ενισχύθηκε 1,70%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Εθνική ξεχώρισε σήμερα και είχε καλή άνοδο αλλά παρέμεινε κάτω από τα 8 ευρώ. Η Alpha Bank αμετάβλητη και οι άλλες συστημικές με ήπια άνοδο.

COCA COLA: Η πτώση της μετοχής κατά 3,14% σήμερα επηρέασε όλη την αγορά.

ΑΔΜΗΕ: Για να πάει στο +2,45% και στα 2,30 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας ο όγκος έφτασε στις 572 χιλ. τεμάχια. Περιμένει η αγορά τις εξελίξεις στην Κύπρο και νομίζουμε πως οι πιέσεις που ασκούνται θα κάμψουν τις αντιστάσεις. Στο τέλος του μήνα θα μάθουμε τι θα γίνει και με την πώληση του 20% της Αριάδνη. Δεν αποκλείεται να δούμε μόνο τους κινέζους με προσφορά.

ΤΙΤΑΝ: Στα 30,70 ευρώ η μετοχή και φυσικά πάνω από τα 30 ευρώ η στήλη είναι ικανοποιημένη και απλά παρακολουθεί

MIG: Ξεχώρισε από τα μικρομεσαία σήμερα και είχε υψηλή μεταβλητότητα. Από τα 3,6450 ευρώ που ήταν το χαμηλό ημέρας πήγε μέχρι τα 3,9750 ευρώ που ήταν το υψηλό και έκλεισε στα 3,88 ευρώ και στο +6,30%. Παραμένει βέβαια αρκετά μακριά από την τιμή της δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλει η Τράπεζα Πειραιώς.

LAVIPHARM: Συνέχισε ανοδικά. Στα 0,9480 ευρώ και στο +3,61% με όγκο 300 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Άνοιξε με σημαντική άνοδο και μετά έφυγε με δύναμη προς τα κάτω. Περίεργη κίνηση και μάλλον εγκλώβισε τους πρωινούς αγοραστές. Υψηλό στα 14,90 ευρώ και χαμηλό στα 13,20 ευρώ. Το κλείσιμο στα 13,85 ευρώ και στο -3,15%.

ΚΕΚΡΟΨ: Θυγατρική της Intracom πούλησε στον CEO της εταιρείας 920 χιλ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 4,65% του συνόλου των μετοχών με τιμή 1,41 ευρώ ανά μετοχή! Στα 1,41 ευρώ και στο +2,55%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης