Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι νέες περιπέτειες της Μουζάκης και μία ακόμα ατυχής πρόβλεψη στον ισολογισμό

Οι νέες περιπέτειες της Μουζάκης και μία ακόμα ατυχής πρόβλεψη στον ισολογισμό
Mε δύο δάνεια να μην εξυπηρετούνται και να υπάρχει κίνδυνος να γίνουν απαιτητά, η διοίκηση στον ισολογισμό χρήσης 2023 δεν είχε εντοπίσει κίνδυνο για το κεφάλαιο κίνησης
Σχετικά Άρθρα
Σε περιπέτειες με τις τράπεζες έχει μπει η Μουζάκης, ενώ μία ακόμη άστοχη πρόβλεψη εντοπίζεται στον ισολογισμό της εταιρείας.
Η διοίκηση φαίνεται πως ή υποτιμά τη σημαντικότητα των θεμάτων, όπως ένα δάνειο που έχει καταπέσει και δε θεωρεί πως πρέπει να λάβει πρόβλεψη, ή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο αποκρύπτοντας σημαντικές πληροφορίες για τους επενδυτές.
Το ΒΝ είχα αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο καθυστερημένα «φύτρωσαν» προβλέψεις στον ισολογισμό του 2022 αντί να έχει ληφθεί η πρόβλεψη στον ισολογισμό του 2021 όταν τότε ενημέρωσε η τράπεζα ότι δάνειο στο οποίο είναι εγγυήτρια η Μουζάκης δεν εξυπηρετείται. Δείτε εδώ αναλυτικά το θέμα
Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε πως η Εθνική Τράπεζα κοινοποίησε στην εταιρεία διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ύψους 4,93 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Μουζάκης έχει εγγυηθεί και για άλλο δάνειο της Ήλιος προς την Alpha Bank το οποίο επίσης δεν εξυπηρετείται.

Η ατυχής πρόβλεψη για το κεφάλαιο κίνησης

Όμως με δύο δάνεια να μην εξυπηρετούνται και να υπάρχει κίνδυνος να γίνουν απαιτητά, η διοίκηση στον ισολογισμό χρήσης 2023 δεν είχε εντοπίσει κίνδυνο για το κεφάλαιο κίνησης και φυσικά ούτε ο ορκωτός.
Αναφερόταν στον ισολογισμό: Η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά βάσιμα ότι η παραπάνω αρχή εξακολουθεί να είναι ισχυρή, δεδομένου ότι το κεφάλαιο κίνησης είναι θετικό κατά 3,866 εκατ. ευρώ στις 31.12.2023.
Η απαίτηση ημεδαπής τράπεζας κατά της εγγυήτριας Εταιρείας και της συνδεδεμένης της ΗΛΙΟΣ ΑΒΕΕ ύψους 5 εκατ. ευρώ, λόγω ληξιπρόθεσμου δανείου της τελευταίας, δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το κεφάλαιο κίνησης τους επόμενους δώδεκα μήνες. Επιπλέον αναφέρουμε ότι τα ενοίκια των επενδυτικών ακινήτων θα ανέλθουν στη χρήση 2024 σε 2,55 εκατ. ευρώ από 2,276 εκατ. ευρώ το 2023.
Τι θα γίνει τώρα με το κεφάλαιο κίνησης και τι μπορεί να συμβεί αν και η Alpha Bank προβεί σε ανάλογη κίνηση;
Σήμερα έχει προγραμματίσει έκτακτη γενική συνέλευση η εταιρεία με θέμα «συζήτηση και λήψη απόφασης περί των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και των όρων αξιοποίησης αυτών» αλλά και για αγορά ιδίων μετοχών!!

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης