Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Dimon (JP Morgan) συστήνει... υπομονή: Καλό θα ήταν η Fed να περιμένει μέχρι την επόμενη κίνηση

O Dimon (JP Morgan) συστήνει... υπομονή: Καλό θα ήταν η Fed να περιμένει μέχρι την επόμενη κίνηση
Κατά τη συνεδρίαση της Fed στις 30-31 Ιουλίου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να διατηρήσουν το επιτόκιο πολιτικής στο 5,25% - 5,5%
Σχετικά Άρθρα
«Σύσταση»... υπομονή δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, στη Fed όσον αφορά την επόμενη κίνηση στο μέτωπο των επιτοκίων.
«Ο πληθωρισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θα ήταν καλό αν η Fed περίμενε τώρα», δήλωσε ο Dimon στην ελβετική εφημερίδα NZZ.
«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί και πάλι στο μέλλον: η αύξηση των κρατικών δαπανών, η επαναστρατιωτικοποίηση του κόσμου, οι έκτακτες επενδύσεις στην πράσινη οικονομία, η αναδιάρθρωση του εμπορίου», πρόσθεσε.
Κατά τη συνεδρίαση της Fed στις 30-31 Ιουλίου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να διατηρήσουν το επιτόκιο πολιτικής στο 5,25-5,5%, αλλά ενδέχεται να θέσουν το τραπέζι για μείωση των επιτοκίων υπό το φως της νέας προόδου όσον αφορά τη χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές, συμπεριλαμβανομένης της απροσδόκητης πτώσης των τιμών τον Ιούνιο.
Ο Dimon, ο οποίος κατέχει τον κορυφαίο ρόλο στην JP Morgan Chase από το 2006, δήλωσε στη NZZ ότι υπάρχει σχέδιο για την ενδεχόμενη αντικατάστασή του, αν και η όποια απόφαση θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο.
«Το διοικητικό συμβούλιο γνωρίζει πολύ καλά τους υποψηφίους, είναι όλοι τους πολύ ικανοί», είπε και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε επίσης εξωτερικούς ανθρώπους, αλλά πιθανότατα θα είναι κάποιος εσωτερικός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης