Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αννίτα Δημητρίου (πρόεδρος Κυπριακής Βουλής): Δεν αναμένω εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο

Αννίτα Δημητρίου (πρόεδρος Κυπριακής Βουλής): Δεν αναμένω εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο
Η Ελλάδα, είπε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι το στήριγμά μας και πρέπει να υπάρχει μια κοινή πλεύση
Δεν αναμένει κάτι στο Κυπριακό μέχρι και τον Σεπτέμβριο η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της Κυπριακής Βουλής, λέγοντας πως είναι η προσωπική της εκτίμηση μετά και την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα και τις συναντήσεις που είχε εκεί.
Η επίσκεψή της στην Αθήνα, ανέφερε, αποσκοπούσε στο να ενημερωθεί από τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις επαφές του στις ΗΠΑ, αλλά και από τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια.
Η Ελλάδα, είπε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι το στήριγμά μας και πρέπει να υπάρχει μια κοινή πλεύση, προσθέτοντας ότι η εξομάλυνση των ελληνο-τουρκικών θέσεων λειτουργεί πολύ ενισχυτικά στον στόχο μας για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.
Ερωτηθείσα σχετικά με το τί αποκόμισε από αυτό το ταξίδι, στο περιθώριο της εκδήλωσης-παρουσίασης έκθεσης της Βουλής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, η πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ είπε «μακάρι να συμβεί κάτι», αλλά «μέχρι και τον Σεπτέμβριο έχω αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι ουσιαστικό.
Μακάρι όμως να το έχουμε. Εμείς γι’ αυτό είμαστε εδώ και γι’ αυτό πρέπει να δούμε σε ποια βήματα προχωρούμε για να είναι καθαρή η δική μας πλευρά και το τι ακριβώς θέλουμε, πως ακριβώς θα προχωρήσουμε παρακάτω».
Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε, συνέχισε, τις θέσεις της δικής μας πλευράς.
Ερωτηθείσα εάν έχει ενημέρωση για το τί θα γίνει με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι δεν έχει πληροφόρηση αλλά εκτιμήσεις.
«Θεωρώ ότι θ’ ανανεωθεί (η θητεία της κ. Holguin). Θα περιμένουμε να το δούμε. Διαφορετικά αντιλαμβάνεστε θα είναι καταστροφικό».
Η ανανέωση της εντολής προς την κ. Holguin, είπε, «αφήνει ουσιαστικά ανοικτό το παράθυρο διαβουλεύσεων για να μπορέσουμε να δούμε με ποιον τρόπο πολιτικά, διπλωματικά αίρουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας που είναι αυτή που συναντάμε σε πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους και γι’ αυτό χρειάζεται ν’ ακυρώσουμε αυτό το αφήγημα που καταφέρνει κάθε φορά η Τουρκία να προτάσσει κι έχει να κάνει με τα δύο κράτη. Που είναι εντελώς απαράδεκτο και εκτός κάθε νομιμότητας».
Γι' αυτό το λόγο μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ανέφερε, αλλά και ως ΔΗΣΥ «βγαίνουμε μπροστά και θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε μπροστά. Αυτός είναι ο ρόλος μας, αυτή είναι και η αποστολή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης