Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Μπελέρης στην γερμανική SZ: Η ελληνική μειονότητα βιώνει μία πραγματική αδικία – Θα αγωνιστώ στην Ευρωβουλή για τα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου

Μπελέρης στην γερμανική SZ: Η ελληνική μειονότητα βιώνει μία πραγματική αδικία – Θα αγωνιστώ στην Ευρωβουλή για τα προβλήματα της Βορείου Ηπείρου

Για την πορεία του στην Ευρωβουλή μίλησε ο Φρέντι Μπελέρης στον γερμανικό Τύπο

Σχετικά Άρθρα
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στην άδεια του Φρέντι Μπελέρη από τη φυλακή, στην ξηρασία που πλήττει την Ελλάδα και στον υποψήφιο του Trump για την αντιπροεδρία.
Πενθήμερη άδεια από τη φυλακή έλαβε ο Φρέντι Μπελέρης, προκειμένου να ταξιδέψει στο Στρασβούργο και να ορκιστεί ευρωβουλευτής.
«Κατά το διάστημα αυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με την αλβανική αστυνομία και στη συνέχεια θα επιστρέψει στα Τίρανα, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του – μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου», γράφει η Süddeutsche Zeitung.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του Μονάχου ο βουλευτής ανέφερε πως η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία βιώνει μία «πραγματική αδικία», καθώς και ότι θα εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου «να δοθεί η απαραίτητη προσοχή» στο ζήτημα.

Η Έφεση και οι νέες εκλογές στη Χειμάρρα

Ο Μπελέρης άσκησε έφεση κατά της σε βάρος του καταδικαστικής απόφασης, το αρμόδιο εφετείο όμως επιβεβαίωσε την πρωτοβάθμια απόφαση – και η εκλογική επιτροπή απεφάνθη πως θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές στη Χειμάρρα.
«Κατά τον Μπελέρη η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα μίας "αμφισβητήσιμης διαδικασίας” κατά την οποία δεν λήφθηκε υπόψιν το τεκμήριο αθωότητας.
Το γεγονός ότι οι αλβανικές αρχές δεν του επέτρεψαν να ορκιστεί δήμαρχος της Χειμάρρας, αλλά από την άλλη πλευρά του έδωσαν άδεια για να παρευρεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί μία "αντίφαση”», συνεχίζει η SZ.
«Οι νέες εκλογές στη Χειμάρρα πρόκειται να διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου.
Το κόμμα της ελληνικής μειονότητας, η "Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, κατεβάζει ως υποψήφιο έναν Αμερικανό επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής, τον Πέτρο Γκικουρία.
Ο Μπελέρης δηλώνει πως στηρίζει τον νέο υποψήφιο, ταυτοχρόνως όμως σκοπεύει να προσφύγει στο ΕΔΔΑ κατά της απόφασης σε βάρος του».
Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει ακόμη πως όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μπελέρη με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, «οι επικριτές κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα πως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους από την ακροδεξιά.
Βάσει των αριθμών πάντως η κίνηση ήταν σε κάθε περίπτωση επιτυχημένη: μεταξύ των υποψηφίων του κόμματός του ο Μπελέρης αναδείχθηκε τέταρτος σε ψήφους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης