Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blokhin (Πολιτικός Αναλυτής): Η μείωση της γερμανικής βοήθειας στην Ουκρανία συνδέεται άρρηκτα με την άνοδο του Trump

Blokhin (Πολιτικός Αναλυτής): Η μείωση της γερμανικής βοήθειας στην Ουκρανία συνδέεται άρρηκτα με την άνοδο του Trump
Η Γερμανία καθοδηγείται από τις απόψεις του πιθανού νέου προέδρου των ΗΠΑ, υποστηρίζει στο Lenta ο Πολιτικός Επιστήμονας
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία πρόκειται να μειώσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία στο μισό: από 8 δισ. ευρώ το 2024 σε 4 δισ. ευρώ το 2025 και αυτό οφείλεται στις ενέργειες του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump, τονίζει ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin σε συνέντευξή του στο Lenta.ru.
«Ο λόγος είναι προφανής - οι ενέργειες του Donald Trump. Η Γερμανία καθοδηγείται από τις απόψεις του πιθανού νέου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έχει αρνητική στάση απέναντι στην υποστήριξη της Ουκρανίας», διευκρίνισε ο ειδικός.
Έγινε επίσης γνωστό ότι η γερμανική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον καγκελάριο Olaf Scholz, αρνήθηκε να προμηθεύσει γερμανικά μαχητικά στην Ουκρανία, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση, γράφει το RT.
Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της Bundestag Johannes Huber υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση στη γερμανική κυβέρνηση, όπου πρότεινε νομικές και πολιτικές επιλογές για την επιστροφή των Ουκρανών στην πατρίδα τους.
Αυτές οι αποφάσεις και οι συζητήσεις δείχνουν πόσο δύσκολη παραμένει η πολιτική κατάσταση και πώς οι διεθνείς πολιτικές επιρροές βοηθούν στην Ουκρανία, αναφέρει η Izvestia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης