Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση, αλλά το ξεκίνημα είναι και πάλι υποτονικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση, αλλά το ξεκίνημα είναι και πάλι υποτονικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι παρεμβάσεις Τραμπ έχουν επηρεάσει σημαντικά τις αγορές το τελευταίο διάστημα. Η νέα παρέμβαση για τα επιτόκια, αυξάνει τις ανησυχίες. Ζήτησε να μην μειώσει τα επιτόκια η FED πριν τις εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι έχει μιλήσει επίσης για δασμούς και διολίσθηση του δολαρίου. Στην Ευρώπη, έχουμε συνεδρίαση ΕΚΤ σήμερα, αλλά δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων. Ωστόσο, θα δώσει μία κατεύθυνση για το υπόλοιπο του έτους και φυσικά πως βλέπει τον πληθωρισμό. Στην Ελλάδα οι αναλυτές αναμένουν αντίδραση μετά την υποχώρηση της αγοράς λόγω της νέας έκτακτης φορολογίας.

Ήπια ανοδικά ξεκίνησε ο Γ.Δ., αλλά οι αγορές της Ευρώπης υποχωρούν οριακά και ίσως μας επηρεάσουν. Το ενδιαφέρον είναι αρκετά μειωμένο το τελευταίο διάστημα και λόγω καλοκαιρινής περιόδου. Η ΔΕΗ και η Motor Oil βγάζουν αντίδραση. Οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 έχουν ήπια κίνηση στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Δημοσιεύματα επαναφέρουν το σενάριο της εισόδου της μετοχής και στο X.A.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εκεί βλέπουμε το μεγαλύτερο όγκο στο ξεκίνημα, με τις συστημικές να κινούνται γύρω από το χθεσινό κλείσιμο, χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις.

LAMDA: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν χθες και έχουμε ξεχωρίσει στις τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω διαγραμματικής εικόνας. Οριακά χαμηλότερα με μόλις 9 τεμάχια ξεκίνησε η μετοχή. Όταν βλέπεις μετοχές του FTSE 25 να έχουν τέτοιους όγκους προφανώς από τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης δεν πρέπει να περιμένεις πολλά.

DIMAND: Η μετοχή έχει συμπληρώσει 5 ανοδικές συνεδριάσεις και χθες είχε άνοδο 4%. Βοήθησε όπως φαίνεται η έκθεση της Eurobank Equities. Πριν από 1 μήνα περίπου είχε γράψει χαμηλό στα 8 ευρώ και χθες έκλεισε στα 9 ευρώ. Εξακολουθεί να έχει απώλειες 15% από την αρχή του έτους. Το εντυπωσιακό στην ανάλυση της χρηματιστηριακής είναι εκτός από την πορεία της μετοχής έναντι των άλλων μετοχών του Χ.Α. (μη χρηματοοικονομικών) και η πορεία του δείκτη P/NAV των διεθνών ομοειδών εταιρειών, η οποία έως ένα βαθμό έχει καθορίσει και την πορεία της συγκεκριμένης. Σήμερα ξεκίνησε με νέα άνοδο αλλά και μικρό όγκο. Στα 9,26 ευρώ και στο +2,89%. Η επόμενη πράξη ήταν χαμηλότερα.
Dimand.jpg
ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Το ξαναγράφουμε και εδώ ότι η μετοχή είναι στις υποψήφιες για διαγραφή λόγω του νέου κανονισμού και είναι με άλλες 4 μαζί. Η μία είναι ήδη εκτός διαπραγμάτευσης. Αυτή δηλαδή η εταιρεία με ρευστότητα 710 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να μείνει εκτός Χ.Α. αντί να κάνουν δυο-τρεις κινήσεις οι βασικοί μέτοχοι και να εκτοξεύσουν την αξία της στο ταμπλό.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με άνοδο 4% στο ξεκίνημα και στα 1,81 ευρώ. Ο όγκος βέβαια χαμηλός και η αποτίμηση στα 157 εκατ. ευρώ. Η λύση στο πρόβλημα της διασποράς θα μπορούσε να είναι η άνοδος της αποτίμησης πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ και διατήρηση βέβαια της τιμής εκεί για αρκετό διάστημα, αφού ο έλεγχος θα γίνει σε ένα χρόνο περίπου.

ΙΛΥΔΑ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ μικτό διαπραγματεύεται σήμερα.

ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΙΑ: Άφαντοι οι αγοραστές σε κάποια μικρά χαρτιά. Στη Λεβεντέρης υπήρχε μόνο μία εντολή αγοράς στην προσυνεδρίαση στο -30%. Στην Ξυλεμπορία ο πρώτος αγοραστής ήταν στο -15%. Στην Κλ.Ναυπάκτου ο μόνος αγοραστής ήταν στο -10% και αντίστοιχη εικόνα είχε η Λανακάμ και αρκετές ακόμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης