Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με δυσκολία εντόπιζες πρωταγωνιστές – Μειωμένο το ενδιαφέρον, μικρές οι απώλειες για Γ.Δ.

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με δυσκολία εντόπιζες πρωταγωνιστές – Μειωμένο το ενδιαφέρον, μικρές οι απώλειες για Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησαν με απώλειες οι αγορές της Ευρώπης, λόγω επιφυλακτικότητας και ανησυχιών για δασμούς, στη Wall Street ο Dow Jones άνοιξε σε νέο ιστορικό υψηλό, αλλά ο Nasdaq με απώλειες άνω του 2%. Δημοσίευμα θέλει την Κυβέρνηση Μπάιντεν να περιορίζει τις εταιρείες πληροφορικής που εξάγουν κρίσιμο εξοπλισμό κατασκευής τσιπ στην Κίνα. Αυτή η πληροφορία οδήγησε τις μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα. Από την άλλη κάποια μάκρο που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Το Χ.Α. έκλεισε με μικρές απώλειες, καθώς κάποιες αγορές σε Coca Cola και ΟΠΑΠ κυρίως, περιόρισαν την πτώση. Και σήμερα πάντως υπήρξε πίεση στις βιομηχανικές εταιρείες, αλλά και στις ενεργειακές λόγω της έκτακτης φορολογία. Συνολικά το επενδυτικό ενδιαφέρον και λόγω καλοκαιριού είναι χαμηλό και αποτυπώνεται στους χαμηλούς τζίρους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέστηκαν και πάλι οι μετοχές των τραπεζών. Καλύτερη εικόνα σήμερα από την Πειραιώς, η οποία ήταν η μόνη συστημική με άνοδο. Οριακές οι απώλειες για Eurobank και Εθνική και 1,60% έχασε η Alpha Bank.

JUMBO: Τιμές έως και μέχρι τα 24,76 ευρώ έγραψε σήμερα η μετοχή. Χαμηλό έξι μηνών, αλλά έχει κόψει και ένα μεγάλο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή. Τελικά έκλεισε στα 25 ευρώ με απώλειες 1,81%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Απώλειες 1,06%.

COCA COLA: Το κλείσιμο στα 35,52 ευρώ με άνοδο 1,63% ήταν και υψηλό ημέρας

LAMDA: Από τις μετοχές που ξεχωρίσαμε στη σημερινή συνεδρίαση με μεγάλο μάζεμα από τα χαμηλά των 7,11 ευρώ που έγραψε, ενώ κατά τις τελευταίες ώρες τις συνεδρίασης οι αγοραστές έδειξαν τις δυνάμεις τους βάζοντας μεγάλες εντολές αγοράς, αλλά και σκουπίζοντας την προσφορά. Στα 7,30 ευρώ και στο +0,55%.

ΟΠΑΠ: Με άνοδο 1,28% και στα 15,80 ευρώ ήταν επίσης μεταξύ των λίγων μετοχών του FTSE 25 που ξεχώρισαν.

AEGEAN: Με δυνατή υποχώρηση 2,24%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μεγάλη η υποχώρηση της μετοχής από τα υψηλά της και κάπως απότομη. Είχαμε αναφερθεί πως ίσως τιμές κοντά στα 5 ευρώ που είχε γράψει (υψηλό στα 4,88 ευρώ) δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν και συνέφερε να αγοράσεις άλλη μικρή του κλάδου. Ωστόσο, προφανώς κάποιοι αγόρασαν εκεί ψηλά και είναι εγκλωβισμένοι.
Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ενώ άλλες εταιρείες ανακοινώνουν έργα από τη συγκεκριμένη δεν έχουμε ενημέρωση. Στα 3,5150 ευρώ και στο -3,96% με όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΑΤΤΙCA GROUP: Με υψηλό όγκο και αυτή και ενισχύθηκε 2,37%.

PROFILE: Μετά την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών σε κλείσιμο και κάποιων πακέτων σήμερα, η μετοχή υποχώρηση. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως δεν είναι ο πωλητής κάποιος από την εταιρεία. Ίσως είναι μεταξύ θεσμικών. Στα 5,30 ευρώ και στο -1,49%.

ΚΕΚΡΟΨ: Μετά από 5 συνεχόμενες ανοδικές, σήμερα με χαμηλό όγκο κάτω των 9 χιλ. τεμαχίων υποχώρησε 5,06% αν και ξεκίνησε με άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Δεν έκανε και λίγα κομμάτια σήμερα. Περίπου 30 χιλ. τεμάχια και πήγε μέχρι τα 1,23 ευρώ (υψηλό ημέρας). Έκλεισε στα 1,17 ευρώ και στο +3,08%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης