Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέες περιπέτειες η Boeing: Βρίσκεται υπό έλεγχο για αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς σε κινητήρα

Σε νέες περιπέτειες η Boeing: Βρίσκεται υπό έλεγχο για αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς σε κινητήρα
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την εταιρεία
Σχετικά Άρθρα
Η Boeing βρίσκεται ξανά υπό έλεγχο μετά από φωτιά σε κινητήρα σε υπερατλαντική πτήση από το Εδιμβούργο, η οποία κατέστησε αναγκαία την αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την απογείωση.
Οι επιβάτες ανέφεραν ότι είδαν φλόγες να προέρχονται από τον κινητήρα της Delta Air Lines 767 αμέσως μετά την αναχώρησή τους για τη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2023.
Το περιστατικό προκλήθηκε από το πτερύγιο του στροβίλου που έσπασε κατά την απογείωση.
Ενώ οι φλόγες μειώθηκαν κατά την πτήση, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Prestwick κοντά στη Γλασκώβη.
Το πλήρωμα εδάφους παρατήρησε διαρροή καυσίμου από τη δεξιά πτέρυγα του αεροπλάνου.
Ο κλάδος διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου (AAIB) προέτρεψε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να αναλάβει δράση με την Boeing, με έδρα τη Βιρτζίνια.
Η AAIB διαπίστωσε ότι το σπασμένο πτερύγιο του στροβίλου κατέστρεψε άλλα πέντε πτερύγια, προκαλώντας κραδασμούς που έσπασαν έναν σωλήνα μεταφοράς καυσίμου στο φτερό, οδηγώντας σε διαρροή καυσίμου που αναφλέχθηκε από την εξάτμιση του κινητήρα.
Ένας επιβάτης κατέγραψε πλάνα από τις φλόγες.

Συνεχίζονται τα… προβλήματα

«Έχει γίνει μια σύσταση ασφαλείας προς την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας που απαιτεί από την Boeing Aircraft Company να αποδείξει ότι μετά από αυτό το σοβαρό περιστατικό, ο σχεδιασμός του σωλήνα αποστράγγισης του περιβλήματος slat track στην οικογένεια αεροσκαφών Boeing 767 συνεχίζει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις πιστοποίησης για μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη», δήλωσε η AAIB.
Η πτήση της Delta, που μετέφερε 211 επιβάτες και 10 μέλη πληρώματος, αντιμετώπισε ένα κροτάλισμα από το αμπάρι φορτίου κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης.
Αν και οι πιλότοι δεν εντόπισαν αρχικά προβλήματα, ο θόρυβος παρέμεινε, οδηγώντας σε προληπτική εκτροπή στο Prestwick.
Οι φλόγες, που τραβήχτηκαν από έναν επιβάτη, εξαφανίστηκαν και η πτήση προχώρησε με τον σωστό κινητήρα σε μειωμένη ισχύ.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά όλα τα επιβαίνοντα «αποβιβάστηκαν γρήγορα» μόλις εντοπίστηκε η διαρροή καυσίμου στο Prestwick.
Αυτό το περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά ζητημάτων ασφάλειας για την Boeing.
Η εταιρεία είδε πρόσφατα αποχωρήσεις στελεχών εν μέσω αλλαγών διαχείρισης μετά από δηλώσεις ενοχής για ποινικές διώξεις στις ΗΠΑ για τις συντριβές του 737 Max το 2018 και το 2019.
Πρόσθετα περιστατικά περιλαμβάνουν έκρηξη του πίνακα καμπίνας 737 Max 9 σε πτήση της Alaska Airlines τον Ιανουάριο και προσωρινή απαγόρευση του εναέριου χώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο Boeing 777 με τον ίδιο τύπο κινητήρα που έπιασε φωτιά πάνω από το Ντένβερ του Κολοράντο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης