Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Orban κόντρα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ουσιαστική αποστολή για ειρήνη στην Ουκρανία - Γράμμα σε Putin, Erdogan

O Orban κόντρα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ουσιαστική αποστολή για ειρήνη στην Ουκρανία - Γράμμα σε Putin, Erdogan
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατηγορεί ευθέως τη Δύση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban θα δημοσιεύσει μια έκθεση για την ειρηνευτική αποστολή του, η οποία περιελάμβανε επισκέψεις στην Ουκρανία, τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ μεταξύ 2 και 11 Ιουλίου, προκειμένου να βρεθούν τρόποι επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Bertalan Havasi.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Orban θα αποστείλει τη σχετική έκθεση στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον Volodymyr Zelensky.
Επίσης θα τη στείλει στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Ο Orban θα δημοσιεύσει επίσης τις προτάσεις που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι η έκθεσή του και οι προτάσεις του θα αποτελέσουν ευεργετική συμβολή σε οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες που ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι σε θέση να παρουσιάσει στους ηγέτες της ΕΕ την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη μορφή», είπε ο Havasi.

«Η Δύση δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία»


Υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος για να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία, επειδή πολλές δυτικές χώρες θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο για να νικήσουν τη Ρωσία, δήλωσε ο Viktor Orban μετά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) στη Βρετανία.
«Υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις προοπτικές διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότερες χώρες στη Δύση εξακολουθούν να «πρεσβεύουν τη διεξαγωγή πολέμου και πιστεύουν ότι μπορούν να καταλάβουν στρατιωτικά τη Ρωσία».
«Δεν νομίζω ότι είναι δυνατό.
Αυτή η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης.
Νομίζουν ότι είναι δυνατό, αλλά δεν το πιστεύω», υπογράμμισε ο Orban.
«Γνωρίζω τους Ρώσους, ήξερα τη Σοβιετική Ένωση, ξέρω Ουκρανούς, ζω στη γειτονική τους χώρα, ξέρω όλο το πλαίσιο.
Είναι αδύνατο να βρεθεί λύση στο πεδίο της μάχης», τόνισε ο Orban υπενθυμίζοντας πως η σύγκρουση στην Ουκρανία αφαιρεί ζωές πολλών ανθρώπων καθημερινά.
Θεωρεί απαραίτητο να εργαστεί για την κατάπαυση του πυρός και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης.
«Αλλά θα πάρει χρόνο», παραδέχτηκε ο Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης