Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριστικό – Ετοιμάζει την αποχώρησή του ο Biden από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέχρι τις 21 Ιουλίου οι ανακοινώσεις

Οριστικό – Ετοιμάζει την αποχώρησή του ο Biden από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, μέχρι τις 21 Ιουλίου οι ανακοινώσεις
Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ ιδιωτικά έχει παραιτηθεί από την αυξανόμενη πίεση, τις κακές δημοσκοπήσεις και τον έλεγχο που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του
Σχετικά Άρθρα
Εντός των επομένων ημερών και σε κάθε περίπτωση μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλαδή έως τις 21 Ιουλίου, θα ανακοινώσει ο Joe Biden την απόφασή του να αποχωρήσει από την κούρσα διεκδίκησης του Λευκού Οίκου.
Μάλιστα οι New York Times αναφέρουν ότι έχει αποδεχτεί την ήττα του… πριν τις εκλογές, ενώ αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί αναφέρουν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και των στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τον Πρόεδρο Biden να αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα, μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο.
Επίσης, ο πρώην πρόεδρος Barack Obama έχει εντείνει τις παρεμβάσεις του εν μέσω μιας τεταμένης προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ και θέτει, πια, σοβαρά ερωτηματικά για την δυνατότητα επανεκλογής του Joe Biden ως προέδρου απέναντι στον Donald Trump, αποκαλύπτει η Washington Post.
Η κριτική που ασκεί ο Obama κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συνομιλιών στρέφεται σε δομικά ζητήματα της προεδρικής εκστρατείας του Biden και των Δημοκρατικών, ωστόσο στην πραγματικότητα ο πρώην πρόεδρος φαίνεται να αντιλαμβάνεται ό,τι και ο υπόλοιπος πλανήτης: σε αυτή τη διανοητική κατάσταση και σε ηλικία 81 ετών o Biden δεν είναι σε θέση να κερδίσει τον Donald Trump.
Όπως τονίζει η WaPo, o Obama «φούντωσε» συζητώντας σε ιδιωτική συνομιλία με τον ίδιο τον Biden για τις εκλογές του 2024, ιδίως με την προοπτική μιας επιστροφής του πρώην προέδρου Trump στην εξουσία.

Η απομόνωση

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, που τώρα βρίσκεται σε απομόνωση λόγω COVID, παραμένει έως τώρα.
Αλλά ιδιωτικά έχει παραιτηθεί από την αυξανόμενη πίεση, τις κακές δημοσκοπήσεις και τον αβάσιμο έλεγχο που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, αναφέρουν οι Δημοκρατικοί .
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι κορυφαίοι ηγέτες του κόμματός του, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει, δεν μπορεί να αλλάξει τη δημόσια αντίληψη για την ηλικία και την οξύνοιά του και δεν μπορεί να προσφέρει πλειοψηφίες του Κογκρέσου.
Λέγεται στον πρόεδρο ότι εάν παραμείνει, ο πρώην πρόεδρος Trump θα μπορούσε να κερδίσει με ολίσθηση και να εξαφανίσει την κληρονομιά του Biden και τις ελπίδες των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Αναμένοντας τις δημοσκοπήσεις

Οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν μια πιθανή έκρηξη που θα μπορούσε να ρίξει και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.
«Η επιλογή του είναι να είναι ένας από τους ήρωες της ιστορίας ή να είναι σίγουρος για το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρική βιβλιοθήκη Biden», ανέφερε στο Axios ένας από τους στενούς φίλους του προέδρου.
"Προσεύχομαι να κάνει το σωστό. Έχει πάει προς τα εκεί."
Υπάρχει μάλιστα δημοσκόπηση του AP, που δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών θέλουν τον Biden να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, που κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Σαν να μην υπάρχει ο Biden… «Τρέχουν» δημοσκοπήσεις για την Kamala Harris οι Δημοκρατικοί, αλλά το 20% ούτε καν την ξέρει!

Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αντιμετωπίζει πλέον ένα χείμαρρο πιέσεων για να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών πιστεύει ότι η αντιπρόεδρός του θα γινόταν το ίδιο καλή πρόεδρος.
Μια νέα δημοσκόπηση από το Κέντρο Έρευνας Δημοσίων Υποθέσεων AP-NORC διαπίστωσε ότι περίπου 6 στους 10 Δημοκρατικούς πιστεύουν ότι η Kamala Harris θα έκανε καλή δουλειά ως υποψήφια πρόεδρος.
Περίπου 2 στους 10 Δημοκρατικούς δεν πιστεύουν ότι θα το έκανε, και άλλοι 2 στους 10 λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να πουν.
Από την κατάρρευση του Biden στις 27 Ιουνίου, πολλοί Δημοκρατικοί προσβλέπουν στην Harris να παρέμβει και να διαδεχθεί τον Biden ως προεδρική υποψήφια του κόμματος, πιστεύοντας ότι έχει περισσότερες πιθανότητες έναντι του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Donald Trump.
Από την πλευρά της, η Harris παρέμεινε απόλυτα πιστή στον Biden, αποτελώντας έναν από τους πιο σκληρούς υπερασπιστές του στον απόηχο της καταστροφικής παράστασης στο debate.
Ο Oakley Graham, Δημοκρατικός στο Γκρίνγουντ του Μιζούρι, είπε, ενώ είναι «αρκετά χαρούμενος» με τα επιτεύγματα του Biden στην εξουσία, ένιωθε ότι θα ήταν πιο ενθουσιασμένος να υποστηρίξει την Harris και ότι ήταν «καιρός» μια γυναίκα να γίνει πρόεδρος.
Οι μαύροι ενήλικες - μια βασική ομάδα του συνασπισμού των Δημοκρατικών και μια ομάδα που παραμένει σχετικά πιο ευνοϊκή για τον Biden - είναι πιο πιθανό από τους Αμερικανούς συνολικά να πουν ότι η Harris θα τα κατάφερνε καλά.

Μόλις το 30% των Αμερικανών πιστεύει την Harris

Όσο για τους Αμερικανούς γενικότερα, είναι πιο δύσπιστοι για το πώς θα ήταν η Harris στο Οβάλ Γραφείο.
Μόνο περίπου 3 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ συνολικά λένε ότι η Harris θα τα πήγαινε καλά ως πρόεδρος.
Περίπου οι μισοί λένε ότι η Harris δεν θα έκανε καλή δουλειά στον ρόλο και 2 στους 10 λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να πουν.
Η αποδοχή της Harris είναι παρόμοια με αυτή του Biden, αλλά το ποσοστό των Αμερικανών που έχουν αρνητική γνώμη για αυτήν είναι κάπως χαμηλότερο.
Η δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου 4 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ έχουν θετική γνώμη για την Harris, ενώ περίπου οι μισοί έχουν αρνητική γνώμη.
Υπάρχουν περισσότεροι Αμερικανοί με αρνητική άποψη για τον Biden: περίπου 6 στους 10.
Περίπου 1 στους 10 Αμερικανούς λένε ότι δεν γνωρίζουν αρκετά για να έχουν άποψη για την Harris, ενώ σχεδόν όλοι έχουν άποψη για τον Biden.
Περίπου τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών έχουν θετική άποψη για τον Harris, κάτι που συνάδει με το πώς βλέπουν οι Δημοκρατικοί τον Biden.
Επτά στους 10 έχουν θετική άποψη για αυτόν.

Το επίμαχο γεύμα των πρώην προέδρων που βγήκε ... πικρό για τον Biden

Η συνομιλία του Obama με τον Biden για το θέμα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού γεύματος στον Λευκό Οίκο τους προ μερικών μηνών, μετέφερε ένας από τους στενούς ανθρώπους του προέδρου στην Washington Post, αποκαλύπτοντας μια συνάντηση που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εδώ και καιρό χρησιμοποιεί την άποψη του Obama ως ... πυξίδα για το τι εκτιμάει η αμερικανική κοινή γνώμη κάλεσε σε γεύμα τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο και οι δυο τους συζήτησαν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών του 2024.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Obama σημείωσε την επιτυχία της δομής της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012, σε αντίθεση με αυτήν που ακολουθεί τώρα ο Biden.
«Έστειλα τους βοηθούς μου στον Λευκό Οίκο David Axelrod και Jim Messina στα κεντρικά της εκστρατείας του μου στο Σικάγο, τους έβγαλα από τα γραφεία», φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά.
Αυτή είναι μια έντονη αντίθεση με την προσέγγιση του Biden, κατά την οποία οι δικοί του βοηθοί παραμένουν στη φορμόλη του ... Λευκού Οίκου, παρόλο που εμπλέκονται σε όλες τις βασικές αποφάσεις που λαμβάνονται για την προεκλογική εκστρατεία.
Ο πρώην πρόεδρος συνέστησε επίσης στον Biden να ζητήσει τη γνώμη και τη συνδρομή των δικών του βοηθών στην προεκλογική εκστρατεία, αν και ο Biden τον διαβεβαίωσε πως το έχει κάνει επανειλλημένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης