Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ευρώπη παραμένει ενωμένη απέναντι στην Ρωσία

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ευρώπη παραμένει ενωμένη απέναντι στην Ρωσία
O Ρώσος πρόεδρος Putin απέτυχε να διχάσει την Ευρώπη είπε ο Ουκρανός πρόεδρος
Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) στις 18 Ιουλίου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin απέτυχε να διχάσει την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για τη χαλάρωση των περιορισμών στην ικανότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα της Δύσης για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικές συνοριακές περιοχές βόρεια της Περιφέρειας του Kharkiv.
Ο Zelensky κάλεσε τα δυτικά κράτη να άρουν περαιτέρω τους περιορισμούς ώστε ο Ουκρανικός στρατός να χτυπάει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία για να βοηθήσει στην άμυνα των Ουκρανών αμάχων από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.
Ο Zelensky θα έχει πρόσθετες συναντήσεις με αξιωματούχους του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπροσώπους αμυντικών εταιρειών στις 19 Ιουλίου.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία θα ανοίξει ένα κέντρο διοίκησης στη Γερμανία για να επιβλέπει και να συντονίζει τα έργα στρατιωτικής βοήθειας και εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και ότι το κέντρο διοίκησης θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης